Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan Trump'ın tweetlerine yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa ziyareti sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik Twitter'dan paylaştığı mesajlara Fransa cevap verdi.



Fransa hükümetinden Trump'ın eleÅŸtirel tweet'lerine karşılık geldi.

Fransa hükümeti, ülkede Kasım 2015'te terörizmin kurbanları için yas tutulduÄŸu gün Trump'ın attığı tweetleri 'nezaket yoksunluÄŸu' olarak deÄŸerlendirdi.

Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux ÇarÅŸamba günü "Üç yıl önce Paris ve Saint-Denis'de suikastta hayatını kaybeden 130 vatandaşımız için anma töreni düzenliyorduk. Ä°ngilizce cevap vereceÄŸim: ortak nezaket gösterilmesini beklerdik" dedi.

Trump, Fransa CumhurbaÅŸkanı Macron'un ‘avrupa ordusu' açıklamasına Twitter'dan tepki göstermiÅŸ, "Emmanuel Macron Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve Ä°kinci Dünya SavaÅŸlarında Almanya vardı. Peki bu Fransa açısından nasıl geliÅŸmiÅŸti? ABD ordusu gelip yetiÅŸmeden önce Paris'te Almanca öÄŸrenmeye baÅŸlıyorlardı. Yine Avrupa'nın bir numaralı önceliÄŸinin NATO bütçesine katkıyı artırmak olması talebine gelen Trump "Ä°stersen NATO için öde ya ödeme" ÅŸeklinde paylaşım yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.