Sosyal Medya

Yörsan yoğurtları neden konkordato ilan ettiklerini açıkladı

Geçen ay konkordato ilan eden Yörsan İcra Kurulu, Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu. Yörsan Gıda Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 1984 yılından bu yana süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösterdiği hatırlatılan açıklamada, "Şirketimiz kurulduğu ilk günden bu yana benimsediği yüksek kalite standartları ve çalışma etiğiyle, çalışanları, tedarikçileri, üreticileri, perakende kanalı, tüketicileri ve tüm ekosistemi için değer yaratmaya odaklanmıştır" denildi.



Türkiye'ye deÄŸer yaratma çabalarını desteklemek için yatırımlarına kesintisiz devam eden Yörsan'ın özellikle likidite sıkıntısı ile ilgili problemler yaÅŸamaya baÅŸladığı kaydedilen açıklamada, söz konusu sıkıntının geri döndürülemeyecek zararlar oluÅŸturması riskinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Yörsan Ä°cra Kurulu'nun yaptığı açıklamada, "Åžirketimiz, ekonomik faaliyetin kesintisiz olarak devam etmesi ve telafisi imkansız maÄŸduriyetlerin oluÅŸmaması adına uzun zaman azami çaba göstermiÅŸ, elindeki tüm enstrümanları sonuna kadar kullanmış, her türlü opsiyonu deÄŸerlendirmek sureti ile çıkış yolu bulmaya çalışmıştır. Tüm bu çabaların sonunda, iÅŸletmenin bütünlüÄŸünün bozulmaması ve sürdürülebilirliÄŸinin zedelenmemesi kaydıyla tüm çalışanlarının ve diÄŸer paydaÅŸların haklarının korunması, alacaklıların alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuÅŸmalarını temin etmek amacıyla 09 Ekim 2018 tarihinde konkordato kurumuna baÅŸvurmuÅŸtur" denildi.

'YÖRSAN HENÜZ GEÇMÄ°ÅžE DÖNÜK BORÇLARIN ÖDENMESÄ° SÜRECÄ°NE BAÅžLAYAMAMAKTADIR'

Yörsan'ın konkordato korumasında bir yeniden yapılandırma planını uygulamaya koyarak, süreç sonunda bu ekonomik sıkıntıdan kurtulmayı hedeflediÄŸi kaydedilen açıklamada, "Konkordatoya ilk baÅŸvuruyu takip eden süreçte, Yörsan, konkordato yeniden yapılandırma planının oluÅŸturulması ve tüm alacaklılarının mutabakatı ile yürürlüÄŸe girmesi için çalışmalarını hukuki sorumlulukları ve yasal takvim çerçevesinde sürdürmektedir. Konkordato hukuku çerçevesinde bu plan yürürlüÄŸe girmeden, Yörsan henüz geçmiÅŸe dönük borçların ödenmesi sürecine baÅŸlayamamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Yörsan'ın üretim, dağıtım ve satış operasyonlarının devam edebilmesi için gerekli ticari faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüÄŸü vurgulanan açıklamada, bu süreçte de Yörsan'ın tedarikçisi olan süt üreticileri dahil tüm tedarikçileriyle varolan ticari faaliyetlerini sürdürdüÄŸü ve tedarikçilerinin bu faaliyetlerden doÄŸan alacaklarını düzenli olarak ödediÄŸi kaydedildi.

Ä°cra Kurulu'nun açıklamasında, "Yörsan konkordato kurumu aracılığıyla alacaklılarına olan tüm yükümlülüklerini yerine getirme ve borçlarını tahakkuk eden faizleriyle birlikte tam ve eksiksiz olarak ödeme azmindedir" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.