Sosyal Medya

Ömer Çelik'ten öğrenci andı açıklaması: Temyiz dilekçesindeki bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır

"Sayın Bahçeli'nin eleştirileri haklısız, biz de katılıyoruz. Temyiz dilekçesindeki bu bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bakanlık adına oluşturulan temyiz dilekçesine ilişkin görüşü yansıtmamaktadır. Avukatların kendi tasarrfularıyla koydukları bölümdür orası. Bahçeli'nin de dediği gibi sosyolojik ve tarihi olarak hatadır.



Sayın bakanımız tarafından bir görüÅŸ oluÅŸturuluyor, temiz dilekçesi için. Milli varlığımızla ilgili kapsamlı bir deÄŸerlendirme yapılıyor. Bakanlığımızın oluÅŸturduÄŸu görüÅŸe raÄŸmen avukatlar tarfından paragram bu ÅŸekilde ekleniyor. Bürokratlar da kontrol etmiyor. Avukatlarla iliÅŸik kesilmiÅŸ bürokratlar da görevden alınmıştır. Temyiz dilekçesinde imzası bulunan 3 kiÅŸi görevden alınmıştır."
 
Çelik'in açıklamalarından öne çıkan diÄŸer baÅŸlıklar ÅŸöyle:
 
"Avrupa ordusu meselesi bundan sonra çok tartışılacak. Bu NATO'ya alternatif bir oluÅŸum deÄŸildir. Bu yeni tartışma baÅŸka bir ÅŸekilde alevlendi. BaÅŸkan Trump yönetime geldikten sonra yarılma Paris Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda ortaya çıkmıştı. Ä°lk defa bir ABD BaÅŸkanı Avrupa entegrasyonuna karşı çıktı. Brexit'i destekledi. BaÅŸkan Trump'tan Macron'u ve Fransa'yı suçlayan tweet'ler geldi. Siz bu orduyu ABD, Rusya ve Çin'e karşı kurmak istiyorsunuz ama geçmiÅŸte Almanya tarafından iÅŸgal edildiniz ÅŸeklinde tepki gösterdi. NATO'nun nasıl kurucu üyesiysek Avrupa ordusu tartışmalarını da doÄŸrudan güçlü bir ÅŸekilde deÄŸerlendiriyoruz.
 
"SALDIRI YOK, RAPOR BUGÜN YA DA YARIN AÇIKLANIR"
 
Hakkari'deki patlamayla ilgili rapor tamamlanmak üzere. Milli Savunma Bakanımız bugün ya da yarın açıklanacağını söyledi. Hem askeri hem idari soruÅŸturma devam ediyor. Silahın ve mühimmatın kendisinde bir sorun olmadığı görüldü. Depolama arızasıyla ilgili ilk bulgulara göre herhangi bir sıkıntı olmadığı görüldü. Bu namlular operasyonlardan önce test ediliyor. Bu top da yakın zamanda Karapınar'da test edilmiÅŸ ve göreve elveriÅŸli raporu verilmiÅŸ. Ä°lk anda namlu mermiyi terk ediyor ama geriye doÄŸru oluÅŸan basınç nedeniyle kaza meydana geliyor. Bu mesele dışardan saldırıyla gerçekleÅŸmemiÅŸ. Sosyal medyada bununla çok spekülasyon yapıldı. Afyon'daki mühimmat patlamasıyla bir benzerlik yok.
 
DÄ°YANET Ä°ÅžLERÄ° BAÅžKANI'NIN ZÄ°YARETÄ° 
 
Bu tartışmalar olduÄŸu andan itibaren ayrıntılı bir ÅŸekilde izledik. Bu tartışmalar neticesinde CumhurbaÅŸkanımız görüÅŸünün paylaşılmasını istemiÅŸtir. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı son derece gayretli bir ilim adamıdır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Ortaya koyduÄŸu çalışmalar takdir edilmektedir. Bu ziayret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya baÅŸlarsak sonu gelmez. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanımız hükümet ve CumhurbaÅŸkanımız tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili her konunun tartışmaya dönmesini doÄŸru bulmuyoruz. Her zaman hak ettiÄŸi saygıyı görecektir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.