Sosyal Medya

Güncel

İYİ Partili Çıray'ın ağabeyi, AK Parti'den İzmir aday adayı

İzmir'de AK Parti'den büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için ilk resmi başvuruyu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın ağabeyi Haldun Çıray yaptı. Çıray, 'Beni Cumhurbaşkanım atasın. Cumhurbaşkanı büyükşehir adayını belirleyecek. Özgeçmişime baksın, sorsun soruştursun, bir karar versin. Boynum kıldan ince' dedi.



AK Parti Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan aday adaylığı baÅŸvurusunda bulunan Haldun Çıray, iddialı konuÅŸtu.

Ä°zmir'de Tarım ve Kredi Kooperatifleri TeÅŸkilatı ile TariÅŸ Zeytin ve Zeytinyağı BirliÄŸi'nde uzun yıllar görevde bulunan Çıray, farklı siyasi partilerde de siyaset yaptı. Aday adaylık dosyasını teslim eden Çıray, "Ben doÄŸrudan doÄŸruya gittim, baÅŸvurumu yaptım, kimseye ricada bulunmayacağım. Beni CumhurbaÅŸkanım atasın. Çünkü ben belediye baÅŸkanı olmak istiyorum. Herkese rica ederek gelen bir belediye baÅŸkanı deÄŸil. CumhurbaÅŸkanı, büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayını belirleyecek. ÖzgeçmiÅŸime baksın, sorsun soruÅŸtursun, bir karar versin. Boynum kıldan ince. 'Ä°zmir'in yüzü' falan diyorlar bazı adaylar için. Ben Ä°zmir'in ta kendisiyim" diye konuÅŸtu.

KardeÅŸi Aytun Çıray'ın AK Parti'den aday adaylık baÅŸvurusu yapmasına karışmadığını söyleyen Haldun Çıray, "Biz aramızda sadece memleket meselelerini konuÅŸuruz. Bir ÅŸey diyeceÄŸini sanmıyorum. Bana gönülden destek olacağına inanıyorum. Bizde böyle bir tartışma söz konusu olmaz. Ben bizi eleÅŸtiriyor diye biraz kızarım ona" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.