Sosyal Medya

Yasin Aktay: Kaşıkçı'yı katledenlerin tutuklu olmadıklarına dair söylentiler var

RS FM'e konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cemal Kaşıkçı cinayetini ve yaşanan süreci değerlendirdi.



"15 KİŞİNİN KENDİ BAŞINA BU İŞİ YAPTIĞINA KİMSE BİZİ İNANDIRAMAZ"
 
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen infaz timinin tek başına karar vererek cinayeti iÅŸlemediÄŸine dikkati çeken Aktay, "15 kiÅŸinin kendi başına bu iÅŸi yaptığına kimse bizi inandıramaz. KonsolosluÄŸa girip çıkan herkesin kimlik kontrolleri çok sıkı yapılıyor. Daha büyük bir yetki almadan bu kiÅŸiler içeri giremez. Bu adamların hiçbiri kendi başına iÅŸ yapamaz. Prense ait özel uçaÄŸa binecekler, kendi baÅŸlarına burada cinayet iÅŸleyecekler, gidecekler yanlışlıkla oldu diyecekler. Bunu mu düÅŸünüyoruz?" dedi.
 
"ŞİMDÄ°YE KADAR KAYIP OLAN BÄ°R SÜRÜ SUUD MUHALÄ°F VAR"
 
Cemal Kaşıkçı cinayetini iÅŸleyen infaz timinin ilk iÅŸleri olmadığını ifade eden Aktay, "Ben varsayıyorum ki ÅŸimdiye kadar yakalanmamışlar. Åžimdiye kadar kayıp olan bir sürü Suud muhalif var. Bunların akıbetini kimse bilmiyor" diye konuÅŸtu.
 
"MÜKEMMEL BÄ°R PLAN YAPMIÅžLAR"
 
"Kameraların önünde bu eylemi yaptıkları için bunlar aptal diyoruz ama bunlar o kadar da aptal deÄŸil. Mükemmel bir plan yapmışlar. KonsolosluÄŸu dokunulmazlığı var, bu imkanı kullandılar" diyerek sözlerine devam eden Aktay, Kaşıkçı'nın niÅŸanlısı Hatice Cengiz'in Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıkmadığını haber vermesi sayesinde delillerin kaybedilemediÄŸini ifade etti.
 
"CEZAEVÄ°NDE OLSALAR DA ÅžARTLARININ FARKLI OLDUÄžU KESÄ°N"
 
Suudi yönetiminin yargı sürecinde dünyayı ikna edecek ÅŸekilde davranmaması halinde bedel ödemeye devam edeceÄŸini söyleyen Aktay, "18 kiÅŸinin cezaevinde olmadığı konusunda ciddi rivayetler var. Cezaevinde olsalar da ÅŸartlarının farklı olduÄŸu kesin" diye konuÅŸtu.
 
"CESET BULUNABÄ°LECEK DURUMDA OLSAYDI ÇOKTAN BULUNURDU"
 
Kaşıkçı'nın cesedinin bulunabilecek durumda olmadığına vurgu yapan Aktay, "Ceset bulunabilecek durumda olsaydı çoktan bulunurdu ama bulunabilecek durumda deÄŸil. Ortada büyük bir vahÅŸet var, utanç verici bir durum söz konusu" yorumunda bulundu.
 
"CENAZE NAMAZI CUMA GÜNÜ KILINACAK"
 
Aktay, Kaşıkçı'nın ölümünden bu yana 40 günden fazla süre geçtiÄŸini belirterek, "Kendisinin öldüÄŸü kesin. 40'ı da çıktı. Namazını kılmak bizim için bir yükümlülük. Kaşıkçı'ya karşı bir görevimiz. Cenaze namazı Cuma günü kılınacak" dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.