Sosyal Medya

Yemen ordusu Hudeyde'de ilerliyor

Yemen'in Hudeyde kentinde ilerleyen ordu birlikleri, kentteki bir semte düzenlediği operasyonda birkaç noktayı ele geçirdi.



Yemen ordusuna ait "26sepnews.net" isimli internet sitesinin Amalika (Devler) Güçleri 2. Tugayı'nda görevli Albay Ahmed el-Cuhayli'nin açıklamalarına dayandırdığı habere göre, ordu güçleri Hudeyde'nin Er-Rabsa semtine düzenlediÄŸi operasyonda birkaç noktada kontrolü saÄŸladı.

Çıkan çatışmalarda Husilerden ölü ve yaralılar olduÄŸunu belirten Cuhayli, ordu birliklerinin Hudeyde kentinin içlerine doÄŸru ilerlediÄŸini ifade etti.

Yemen hükümet güçleri, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin desteÄŸiyle operasyon baÅŸlatmıştı. Koalisyon güçleri de 17 Eylül'de kenti Husilerden temizlemek için "geniÅŸ çaplı operasyon" baÅŸlattıklarını duyurmuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler verilerine göre ülkede devam eden iç savaÅŸ nedeniyle Yemenliler dünyadaki en ağır insani krizle karşı karşıya bulunuyor.

Ä°ç savaÅŸ sırasında ülkede 15 binden fazla sivilin öldüÄŸü veya yaralandığı, savaÅŸ nedeniyle saÄŸlık sektörünün çöktüÄŸü, kolera, difteri ve benzeri hastalıkların yayıldığı belirtiliyor. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.