Sosyal Medya

Güncel

O ülke de Türk Akımı'na katılabilir

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Sırbistan`ın Türk Akımı doğalgaz boru hattının devamına katılma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.



Rusya BaÅŸbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Sırbistan'ın Türk Akımı doÄŸalgaz boru hattının devamına katılımıyla ilgili belgelerin Rusya lideri Vladimir Putin'in ocakta gerçekleÅŸtireceÄŸi Belgrad ziyareti sırasında imzalanabileceÄŸini söyledi.

Sırbistan BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Ivica Dacic'le Belgrad'da bir araya gelen Borisov, görüÅŸmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Borisov, "Türk Akımı konusunda hareket ettiÄŸimiz bir yol haritası mevcut. Bir takım anlaÅŸmaların hazırlandıkça devlet baÅŸkanımızın Sırbistan ziyareti sırasında büyük bir olasılıkla imzalanabileceÄŸini umuyorum" diye konuÅŸtu.

‘MOSKOVA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAÄžLAYACAK'

Moskova'nın Belgrad'ın gaz boru hattının geliÅŸtirilmesine olan ilgisini paylaÅŸtığını belirten Borisov, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Sırp tarafının Türk Akımı'nın geliÅŸtirilmesine olan ilgisini paylaşıyoruz ve doÄŸalgaz boru hattının ikinci kolunun Bulgaristan sınırından Sırbistan üzerinden Macaristan'a ve ardından Avusturya'ya kadar devam ettirilmesini öngören alternatiflerden birinin uygulamaya geçmesi konusunda her türlü desteÄŸi saÄŸlayacağız."

Borisov, "Aynı zamanda muhtemelen 1 milyar metreküp gazın muhafaza edilmesi için yeterli kapasiteye sahip bir depolama tesisinin inÅŸası da söz konusu" ifadelerini kullandı.

Türk Akımı, her biri 15.75 milyar metreküp doÄŸalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluÅŸacak. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak, diÄŸeriyse güney ve güneydoÄŸu Avrupa'daki tüketicilere doÄŸalgaz sevkiyatını saÄŸlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.