Sosyal Medya

Güncel

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yılı nedeniyle liderler Paris'te

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümünde altmıştan fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanları Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine Paris'e gelenler arasında Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin de bulunuyor.

Yaklaşık bir saat sürmesi beklenen tören Paris'in ünlü yapılarından tarihi Arc de Triomphe de l'Étoile (Zafer Takı) anıtının çevresinde gerçekleÅŸtirilecek.
Birinci Dünya Savaşı'nı sonlandıran ateÅŸkes anlaÅŸmasının 100. yıldönümü anma töreni saat 13.00'te baÅŸlayacak ve yaklaşık 1 saat sürecek.
 
1914-1918 yılları arasında süren savaÅŸ, 11 Kasım 1918 tarihinde Fransa'da, ateÅŸkes ilan edildiÄŸini duyurmak amacıyla çanların çalınmasıyla sona ermiÅŸti. SavaÅŸta yaklaşık dokuz milyon asker ve altı milyonu aÅŸkın sivil yaÅŸamını yitirmiÅŸti.
Paris'te Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Emmanuel Macron ve eşi karşıladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.