Sosyal Medya

Saadet Partisi'nin İstanbul adaylığı için gündemindeki isim Kadir Topbaş

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, yerel seçimle ilgili olarak açıklama yaptı. Sevim, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için açık kapı bıraktı, teklif götürülmesi düşünülen diğer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduğunu açıkladı.



Yerel seçimlere dört buçuk ay kaldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler için partiler çalışmalarını yoÄŸunlaÅŸtırdı. O partilerden biri de Saadet Partisi (SP). 24 Haziran’da yapılan erken genel seçimlerde istediÄŸi sonucu alamayan SP’nin gündeminde bu kez ittifak yok. SP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Abdullah Sevim, kendi adayları olması durumunda bağımsız aday fikrine sıcak bakacaklarını belirtiyor. Aday belirleme noktasında istiÅŸare halinde olduklarını ifade eden Sevim, “Ä°BB BaÅŸkanlığı görevinden alınan Kadir TopbaÅŸ’a teklif götürmek gibi bir düÅŸünceniz olur mu?” ÅŸeklindeki soruya “Bunların hepsi olabilir. Hiçbirine olamaz diyemeyiz” ifadesiyle açık kapı bıraktı. Sevim, partide konuÅŸulan ve teklif götürülmesi düÅŸünülen diÄŸer bir ismin de Ali Müfit Gürtuna olduÄŸunu belirtiyor.

Sevim’in, Artı Gerçek’ten Rıfat DoÄŸan’ın sorularına verdiÄŸi yanıtlar ÅŸöyle:

Saadet Partisi Ä°stanbul il baÅŸkanlığı, yerel seçimlere nasıl bir stratejiyle hazırlanıyor?

Kazanacak adaylarla. Biz her yerde oyumuzu artırmak için deÄŸil, kazanmak için seçimlere gireceÄŸiz. Ama sonuç ne olur, o artık Allah ve milletin takdiri. Biz kazanmak için belediye baÅŸkanlığı ve meclis üyesi adaylığı belirleme sürecinde en fazla oyu kim alırsa onunla gireceÄŸiz. Tabi bizim ilkelerimiz var. O ilkeleri göz önünde bulundurarak bize yakışan, bizi mahcup etmeyecek adaylarla yola çıkacağız. Gerek aday olmadan önceki gerek aday olduktan sonraki hayatıyla yüz kızartmayacak adaylarla ama dediÄŸim gibi en çok oy alacağımız adaylarla seçime girmeyi planlıyoruz. Genel merkez böyle bir strateji belirledi. Biz de bu konuyu ısrarla gündemde tutuyoruz.

Son iki yerel seçimde düÅŸük oy almış bir partiye göre bunlar iddialı sözler deÄŸil mi?

Tabi yüzde bir buçuk almış bir partinin böyle iddialı olması belki millete garip gelebilir. Ama kuvvet sahibi yüce Allah, biz elimizden geleni yapacağız. Çünkü yeniden bu ülkenin bizim anlayışımızdaki belediyeciliÄŸe ihtiyacı var.

Partililerle yaptığınız bir toplantıda, “Seçimi kazanacak isimler olacak. Ä°stanbul’u yeniden Saadet Partili belediyelerle tanıştıracak isimler olacak” ÅŸeklinde bir ifade kullandınız. Bu isimleri belirlemeye baÅŸladınız mı? Ä°stanbul için düÅŸündüÄŸünüz bir aday var mı?

Åžu anda temayülleri yapıyoruz yani hem teÅŸkilat içi hem de teÅŸkilat dışı aday araÅŸtırıyoruz.
**
Öne çıkan isimler adaylar var mı?

Kamuoyunun yakından bildiği tanıdığı isimler de olacak mı?Şu anda yok.


Öyle bir durum yok ÅŸimdilik ama düÅŸünüyoruz ve konuÅŸuyoruz. Ä°ÅŸtiÅŸare ediyoruz, soruÅŸturuyoruz.

Ne zaman belli olur?

Bir iki hafta içinde Ä°stanbul’da A grubu dediÄŸimiz ilçeler var. Kazanma ihtimalimizin yüksek olduÄŸu ilçeler. Onları açıklamayı düÅŸünüyoruz.

Hangi ilçeler bunlar?

Sultanbeyli, GaziosmanpaÅŸa, BaÄŸcılar, Arnavutköy, BaÅŸakÅŸehir, Zeytinburnu. Bu ilçelerden baÅŸlayacağız açıklamaya.

Seçim sloganınız “Çare Var” mı oldu?

Hayır seçim sloganımız o deÄŸil. Seçimlere kadar hazırlıklarda kullanacağız. Ocak ayı itibariyle yeni bir konsept belirleyeceÄŸiz. Onun üzerinde konuÅŸuluyor ve araÅŸtırma yapılıyor.

 

MHP, seçimlere tek başına girme kararı aldıktan sonra ülkücü kökenli AK Parti’li Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gökçek’e teklif götürdü. ÖrneÄŸin Kadir TopbaÅŸ 1999 seçimlerinde sizin geleneÄŸinizin bir devamı olan Fazilet Partisi’nden Ä°BB BaÅŸkanıydı sonra AK Parti’ye geçti. Bir süre önce Ä°BB BaÅŸkanlığı görevine son verildi. TopbaÅŸ’a teklif götürmek gibi bir düÅŸünceniz olur mu? Buna nasıl bakarsınız?

Bunların hepsi olabilir. Hiçbirine olamaz diyemeyiz. Ama bizim deÄŸil de arkadaÅŸların durumları zor. Åžu anda cumhuriyet tarihinin en baskıcı yönetimiyle karşı karşıyayız. Nefes alıp verirken korkuyorlar. Bu arkadaÅŸlar da yıllarca belediye baÅŸkanlığı yaptı. Bu arkadaÅŸların ÅŸu anda AKP dışında baÅŸka partilerden aday olma cesaretini gösterebilmeleri çok zor.

TopbaÅŸ, Saadet'e açık kapı bıraksa gider misiniz?

Bu düÅŸünülür tabii. DüÅŸünülmeyecek bir ÅŸey deÄŸil. Bizim bildiÄŸimiz kadarıyla TopbaÅŸ’ın böyle kamuoyuna yansıyan yüz kızartıcı bir ÅŸeyi olmadı. Kapalı kapılar ardında olmuÅŸtur olmamıştır, biz bilemeyiz. Aldı götürdü, ÅŸöyle yaptı böyle yaptı denilecek bir ÅŸeyi yok. Bunu iÅŸtiÅŸare etmek ve konuÅŸmak lazım. ArkadaÅŸlar bunları konuÅŸuyor. Zaman zaman gündeme geliyor. ÖrneÄŸin arkadaÅŸlar “Ali Müfit Gürtuna’ya gitsek mi” diye soruyor. Bunlar dediÄŸim gibi zaman zaman gündeme geliyor. Bu noktada gidelim görüÅŸelim diye bir ÅŸey oluÅŸmadı. Seçimlere daha çok zaman var. Köprünün altından çok sular geçecek. CHP’nin adayı Ä°stanbul’da belirleyici olacak. CHP’nin muhafazakar seçmenlere de yeÅŸil ışık yakan bir adayla seçimlere girmesi iÅŸi daha çekiÅŸmeli hale getirecektir.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.