Sosyal Medya

Güncel

Saray Halı ve Saray Çiftliği için konkordato talep edildi

Yarım asırlık Saray Halı AŞ ile çiftliklerinde 25 bin büyükbaş hayvan bulunan Saray Çiftliği (Saray Tarım Hayvancılık AŞ) ile, Necati Kurmel, Setenay Kurmel, Birant Kurmel ve Yunus C. Karaca için konkordato talep edildi.



MALÄ° DENGE BOZULDU

Hürriyet Gazetesi’nden Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Ä°stanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan konkordato baÅŸvurusunda, ekonomideki dalgalanmanın, ÅŸirketlerin mali dengesini bozduÄŸu kaydedildi. Konkordato kararı verilmesi halinde, söz konusu ÅŸirketlerin, faaliyetlerine etkin bir biçimde sürdürebileceÄŸi kaydedildi. Mahkeme, yapılan baÅŸvuru sonrası ÅŸirketlere yönelik tedbir kararı verdi. Komiser ataması yaptı.

DEVLER ARASINDA

Konkordato talebinde bulunulan her iki ÅŸirket de, kendi sektörlerinin önde gelen oyuncuları konumunda. 1972 yılında kurulan Saray Halı'nın ürünleri Türkiye genelinde bini aÅŸkın maÄŸazada satılıyor. Kayseri ve Adana'da tesisleri bulunan Saray ÇiftliÄŸi, Avrupa'nın en büyük çiftliklerinden biri. Anılan ÅŸirketlerin kurucusu Necati Kurmel ise Ekonomist dergisinin son araÅŸtırmasına göre Türkiye'nin en zengin 100 ailesi listesine girmiÅŸti. Saray Halı ve Saray ÇiftliÄŸi adına konkordato davası açan ÅŸirket avukatı herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Konu ile ilgili ulaÅŸmaya çalıştığımız iÅŸ insanı Necati Kurmel'den ise dönüÅŸ olmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.