Sosyal Medya

Güncel

İzmir'e kadın aday; AK Parti'de o isim gündemde

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, bugünkü "İzmir'e kadın aday" başlıklı yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçime ilişkin kulis bilgisini yazdı. Çekirge, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın İzmir'den aday gösterilebileceğini iddia etti.



Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ä°zmir için adının geçtiÄŸini belirterek "Süleyman Soylu Ä°zmir’e aday yapılır mı? Bunu önce anketler, nabız yoklamaları belirler. Elbette son söz de CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın olur. Elbette Soylu’nun da yürekten istemesi lazım. O nedenle aday olup olmayacağını bilemem. Ancaaaak... EÄŸer aday olursa ilginç de bir yarış olur. TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım’ın Ä°zmir adaylığında AK Parti oyunu ciddi ÅŸekilde yükseltmiÅŸti. Süleyman Soylu’yla birlikte gezmiÅŸ ve sohbet etmiÅŸtik. YüreÄŸiyle siyaset yaptığı için insanların ruhuna dokunmayı bilir... Çarpışır. Uyumaz. Sabırlıdır... O nedenle Ä°zmir’de heyecan verici, renkli ve deÄŸiÅŸik bir yarış olur." ifadesini kullandı.
 
AK Parti'de Ä°zmir için Nükhet Hotar'ın da adının geçtiÄŸini aktaran Çekirge, yazısının devamında ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Aziz KocaoÄŸlu’ndan sonra elbette aday isimleri çıkıyor. CHP için Seferihisar Belediye BaÅŸkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye BaÅŸkanı Abdül Batur... Murat Bakan... Kamil Okyay Sındır... Mehmet Ali Susam... Ve Alaattin Yüksel... Dikkat edin. Hep erkek... Peki kadınların bu kadar etkin olduÄŸu bir ÅŸehirde neden bir kadın aday çıkmaz? Ä°zmir’deki bütün sosyal etkinliklerde kadın öncülüÄŸü vardır. Ama ÅŸehri yönetmeye gelince aday yok... Gerçi AK Parti için Nükhet Hotar adı geçiyor. Ama CHP’de bir tek kadın aday adı kulislerde gözükmüyor. Åžaşırtıcı deÄŸil mi? Bana göre artık çıkacak... Bekliyorum..." (Yazının tamamını okumak için tıklayınız)
 
NÜKHET HOTAR KÄ°MDÄ°R?
 
Nükhet Hotar, Malatya'da doÄŸdu. Baba adı Tevfik Hamit, anne adı Fatma Vedia'dır. ÖÄŸretim Üyesi; Dokuz Eylül Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde tamamladı.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesinde ÖÄŸretim ÜyeliÄŸi, Dokuz Eylül Üniversitesi Ä°ktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı BaÅŸkanlığı, Türkiye-AB Ä°liÅŸkileri DerneÄŸi Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi, Sivil DüÅŸünce ve Demokrasi Hareketi DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda makalesi yayımlandı.
 
22 ve 23. Dönemde Ä°zmir Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AB Uyum Komisyonu ÜyeliÄŸi ve BaÅŸkanvekilliÄŸi yaptı. Ä°ngilizce bilen Hotar, 1 çocuk annesidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.