Sosyal Medya

Güncel

Ürdün'de sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

Ürdün'de şiddetli yağış sonucu sel felaketi meydana geldi. Şimdiye kadar 9 kişinin hayatını kaybettiği, 3 bin 500 turistin ise tahliye edildiği bildirildi.



Ürdün'de aşırı yağışların neden olduÄŸu sel sebebiyle 9 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumane Guneymat, yaptığı yazılı açıklamada, orta ve güney kesimler baÅŸta olmak üzere ülkede etkili olan yağışlardan dolayı oluÅŸan selde hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiÄŸini, 9 kiÅŸinin ise yaralandığını belirtti.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında sivil savunma ekiplerinden bir dalgıcın da öldüÄŸünü teyit eden Guneymat, bu ekiplerin mahsur kalan binlerce kiÅŸiyi kurtardığı bilgisini paylaÅŸtı.

Guneymat, tüm devlet kurumları ve hükümetin, kriz yönetim merkezinde teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdüÄŸünü ifade etti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA da Silahlı Kuvvetler'in, sel felaketinin ardından arama kurtarma operasyonları için takviye saÄŸladığını duyurdu. 

Ürdün Hükümet Sözcüsü Guneymat daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin orta kesimindeki Medeba ilinin Daba bölgesinde sele kapılan araçtaki biri çocuk ikisi kadın 3 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini duyurmuÅŸtu.  

Sel felaketinin yaşandığı turistik Petra kentinde ise 3 bin 500 turistin tahliye edildiği kaydedildi.

Öte yandan yaklaşık 3 hafta önce Ürdün'ün Ölüdeniz (Lut Gölü) bölgesinde etkili olan saÄŸanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketinde 14'ü öÄŸrenci olmak üzere 20 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Ürdün Turizm Bakanı Lina Annab ile EÄŸitim Bakanı Azmi Muhafaza, Ölüdeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından 1 hafta önce istifa etmiÅŸti.

Kuveyt'te de bir kişi hayatını kaybetti

Kuveyt'te de aşırı yağışların neden olduÄŸu selde Mısırlı bir kiÅŸinin sulara kapılması sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸi bildirildi. 

Kuveyt Ä°tfaiyesi Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada da ülkenin güneyini vuran selin ardından kimliÄŸi henüz belirlenemeyen bir kiÅŸiye ait cesedin çıkarıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, cesedin kimliÄŸinin belirlenmek üzere, ilgili kurumlara teslim edildiÄŸi belirtildi. 

Kuveyt BaÅŸbakanı Cabir Mubarek el-Hamed es-Sabah, daha önce yaptığı açıklamada, yağışların neden olduÄŸu selin ardından tüm bölgelerde durumu yakından takip ettiklerini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.