Sosyal Medya

Emine Erdoğan gerçekten satrançta yanlış hamle mi yaptı?

Sosyal medyada paylaşılan ve teyit.org’a ihbar olarak gönderilen bir fotoğrafta, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde satranç oynarken yanlış hamle yaptığı iddia edildi.



Bir kullanıcı tarafından Emine ErdoÄŸan’ın ilk hamlede piyonu yanlış yere oynadığı iddiasıyla Twitter’da paylaşılan fotoÄŸraf yaklaşık 10 bin kiÅŸi tarafından beÄŸenildi. Tartışmalara yol açan fotoÄŸraf hakkında Oda Tv’de 5 Kasım 2018’de yayınlanan bir yazıda ise Emine ErdoÄŸan’ın hareket ettirdiÄŸi atın yanlış konumda olduÄŸu ifade edildi.

Emine Erdoğan yanlış hamle yapmıyor

Ancak fotoÄŸrafın, Emine ErdoÄŸan’ın satranç oynarken yanlış hamle yaptığını gösterdiÄŸi iddiası doÄŸru deÄŸil. ErdoÄŸan’ın elindeki taÅŸ “piyon” deÄŸil “at”. ErdoÄŸan’ın hareket ettirdiÄŸi at ise yanlış yerde deÄŸil. FotoÄŸraf, Emine ErdoÄŸan henüz hamlesini tamamlamadan çekilmiÅŸ.

Anadolu Ajansı tarafından oyun sırasında çekilen bir fotoÄŸrafa ulaşılabiliyor. FotoÄŸraf, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın, 2 Kasım 2018’de ziyaret ettiÄŸi Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Åžaha Aydın isimli gençle oynadığı oyunun henüz baÅŸladığı sırada çekilmiÅŸ. Buna göre Emine ErdoÄŸan’ın saÄŸdaki piyonunun g-4 konumunda olduÄŸu fark ediliyor. Åžaha Aydın’ın ise bu hamleye karşılık olarak ortadaki piyonunu e-6’ya hareket ettirdiÄŸi anlaşılıyor.

Oyunun devamındaki hamlelere ise Mardin ValiliÄŸi tarafından çekilen fotoÄŸraflar aracılığıyla ulaÅŸmak mümkün. Mardin ValiliÄŸi tarafından paylaşılan fotoÄŸrafa bakıldığında karşılıklı piyon hareketlerinden sonra ErdoÄŸan’ın g-1’de bulunan atını f-3’e taşıdığı anlaşılıyor. Buna karşılık Aydın’ın ise ÅŸahını e-7’ye hareket ettirdiÄŸi anlaşılıyor.

Anadolu Ajansı’ndan Cem Öksüz tarafından çekilen baÅŸka bir fotoÄŸrafta ise, Emine ErdoÄŸan’ın atını f-3’den e-5’e doÄŸru hareket ettirdiÄŸi görülüyor. FotoÄŸrafın çekildiÄŸi sırada ise ErdoÄŸan’ın elindeki atın e-4’de olduÄŸu fark ediliyor.  

Son olarak Haberler.com tarafından yayınlanan bir haberde de Emine ErdoÄŸan’ın Mardin Gençlik Merkezin’e yaptığı ziyaret sırasındaki video görüntülerine ulaşılabiliyor. Videoda hamle hakkına sahip ErdoÄŸan’ın f-3’de bulunan atını e-5 alanına taşımış olduÄŸu görülebiliyor. Buna karşılık ise Aydın c-7’deki piyonunu c-6’ya ilerletiyor.

 

 

Kaynak: Teyit 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.