Sosyal Medya

İbrahim Kalın'a yeni görev

İbrahim Kalın



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, CumhurbaÅŸkanlığı TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi'nin 12 ve 13'üncü maddeleri gereÄŸince CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanlıklarına Doç. Dr. Ä°brahim Kalın ve Ä°srafil Kışla atandı.

KALIN'A 'BÜYÜKELÇÄ°' UNVANI VERÄ°LDÄ°

Ayrıca CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanlığı'na atanan Doç. Dr. Kalın'a "Büyükelçi" unvanı verildi.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'na iliÅŸkin kararla NiÄŸde Ä°l Müftüsü Alaaddin Gürpınar görevinden alındı.

Milli Savunma Bakanlığı'na ait atama kararı ile açık bulunan müfettiÅŸliklere, vergi müfettiÅŸleri ArmaÄŸan SütlüoÄŸlu, Yakup Arslan, Selçuk Sönmez, Kadir Åžahin, Emrah Arslan ve Ömer Faruk Toklu'nun atamaları gerçekleÅŸtirildi.

BÜYÜKELÇÄ° ATAMALARI RESMÄ° GAZETE'DE

Bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçiliklere de atama yapılmasına iliÅŸkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla yayımlanan iki ayrı karara göre, Yunanistan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi YaÅŸar Halit Çevik, Somali nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Olgan Bekar ve Fas nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ethem Barkan Öz merkeze alındı.

Bu suretle boÅŸalan Yunanistan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine, Ä°kili Siyasi Ä°ÅŸler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Burak Özügergin, Somali nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine Mehmet Yılmaz ve Fas nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine ise Libya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Aydın DoÄŸan atandı.

Paraguay nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine, GüneydoÄŸu Asya ve Pasifik Genel Müdür Yardımcısı ArmaÄŸan Ä°nci Ersoy, Mali Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine, Protokol Genel Müdür Yardımcısı Murat Mustafa Onart, Benin Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti BüyükelçiliÄŸine ise Kuzey Afrika Ä°kili Siyasi Ä°ÅŸler Genel Müdür Yardımcısı Kemal Onur Özçeri getirildi.Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, CumhurbaÅŸkanlığı TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi'nin 12 ve 13'üncü maddeleri gereÄŸince CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanlıklarına Doç. Dr. Ä°brahim Kalın ve Ä°srafil Kışla atandı.

kalin

Ä°BRAHÄ°M KALIN KÄ°MDÄ°R?

1971 Ä°stanbul doÄŸumlu olan Ä°brahim Kalın, köken olarak Erzurumlu'dur. Ä°stanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında mezun olan Kalın, Ä°slam düÅŸüncesi ve felsefe alanındaki yüksek lisans çalışması için Malezya'ya gitmiÅŸ ve 2 yıl sonra Türkiye'ye geri dönmüÅŸtür.

Doktora çalışmaları için tekrar harekete geçmiÅŸ ve 1996 yılında doktora çalışmalarını yapmak üzere George Washington Üniversitesi'ne gitmiÅŸtir. EÄŸitiminin ardından birçok ülkeye seyehat etmiÅŸ ve uluslararası konferanslarda tebliÄŸler sunmuÅŸtur. Doktora alanı olan Ä°slam felsefesi ile ilgili yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır. Ä°brahim Kalın, Japon araÅŸtırmacı Toshihiko Izutsu'nın 'Ä°slamda Varlık DüÅŸüncesi' kitabını Türkçe'ye çevirmiÅŸtir.

BÜROKRATÄ°K HAYATI

2009 yılında Ahmet DavutoÄŸlu’nun DışiÅŸleri Bakanı olmasıyla boÅŸalan Dış Politikadan Sorumlu BaÅŸbakan BaÅŸdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan BaÅŸbakanlık Kamu Diplomasisi KoordinatörlüÄŸü’nün ilk Koordinatörü oldu. 2012 yılında BaÅŸbakanlık MüsteÅŸar Yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın CumhurbaÅŸkanı olmasıyla birlikte CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Aralık 2014 tarihinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü olarak atandı. Son olarak 9 Kasım 2018 tarihinde CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanlığı'na atandı.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.