Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'a sunulan ankette İstanbul için kimin ismi ön plana çıktı?

Erdoğan’a önceki gün başta 3 büyük kent olmak üzere belediye başkan adaylarıyla ilgili anket sonuçları sunuldu. Anketlerde İstanbul, Ankara ve İzmir için en çok oy alanlar Erdoğan'a sunuldu



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a önceki gün baÅŸta 3 büyük kent olmak üzere belediye baÅŸkan adaylarıyla ilgili anket sonuçları sunuldu. Anketlerde Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir için Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki isimleri çıktı. Nihat Zeybekci de Denizli’de ön sırada.

Hürriyet'in haberine göre, AK Parti kurmayları, mart ayındaki seçimler için yaptığı aday adaylığı saha araÅŸtırma çalışmalarını ve anketleri CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a sundu.

Anketlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) BaÅŸkanı Binali Yıldırım, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de ismi yer alıyor.


CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan önceki gün partisinin kurmaylarıyla seçim hazırlığı toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıya Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile genel baÅŸkan yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Mahir Ünal katıldı. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda, yerel yönetimler baÅŸkanlığının iki aydır yaptığı saha analizleri ve anket çalışmaları rapor halinde ErdoÄŸan'a sunuldu. 3 büyük ÅŸehirde yapılan anket çalışmaları ise ayrı bir dosya halinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a verildi.

Edinilen bilgiye göre sunumda yer alan anketlerde, Meclis BaÅŸkanı Binali Yıldırım Ä°stanbul'da öne çıkıyor. Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir'de, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise Ankara'da önde. AK Parti Ekonomi Politikaları Kurulu BaÅŸkan Vekili Nihat Zeybekci'nin ismi de Denizli'de ön sıralarda. ErdoÄŸan'ın toplantıda, Meclis aritmetiÄŸine vurgu yaparak en fazla 2 milletvekilinin aday yapılabileceÄŸi görüÅŸünü tekrarladığı öÄŸrenildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a, belediye baÅŸkanı aday adayı olmak için istifa edecek il ve ilçe baÅŸkanlarının da listesi sunuldu. Anketlerde öne çıkan isimler sonucu oluÅŸturulan listede 20 il baÅŸkanı ve 200 ilçe baÅŸkanının yer aldığı öÄŸrenildi. Ä°stifa eden teÅŸkilat baÅŸkanlarının yerine daha önce olduÄŸu gibi vekaleten deÄŸil asaleten atama yapılacak. Bu yöntemle seçim çalışmaları sırasında sıkıntı yaÅŸanmasının da önüne geçilmiÅŸ olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.