Sosyal Medya

Güncel

Gazzeli balıkçı Mısır askerlerince öldürüldü

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli bir balıkçı, Mısır Deniz Kuvvetleri'ne ait hücum botlardan açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.



Gazze'deki Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güney deniz sınırındaki bir balıkçı teknesine Mısır Deniz Kuvvetleri'ne ait hücum botlardan ateÅŸ açıldığı, olayda bir balıkçının yaÅŸamını yitirdiÄŸi belirtildi.

Bakanlık, Mısır yönetiminden "olaya iliÅŸkin inceleme baÅŸlatmasını" istedi.

Öte yandan Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı ise Refah kenti açıklarında öldürülen balıkçının kimliÄŸini 32 yaşındaki Mustafa Ebu Avde olarak duyurdu.

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası da balıkçının öldürülmesini protesto etmek için yarın sabah saatlerinden cuma sabahına kadar avlanma faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı.

Mısır makamları ise henüz olaya iliÅŸkin herhangi bir açıklama yapmadı.

YARALANAN FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° GENÇ ÅžEHÄ°T OLDU

Öte yandan, abluka altındaki Gazze Åžeridi sınırında iki hafta önce düzenlenen barışçıl "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" gösterileri sırasında Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu yaralanan Filistinli genç ÅŸehit oldu.

Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, iki hafta önce Han Yunus beldesinde düzenlenen barışçıl "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" gösterileri sırasında yaralanan ve Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nde tedavisi süren Ahmed Halid en-Neccar'ın (21) ÅŸehit olduÄŸu belirtildi.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin Ä°srail sınırında "Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

Ä°srail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateÅŸ açıyor.

Ä°srail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 200'den fazla Filistinli ÅŸehit oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.