Sosyal Medya

Güncel

ABD, Sudan'ı "terör listesinden" çıkarmayı planlıyor

Donald Trump yönetiminin, temel sorularda ilerleme kaydetmesi halinde Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmayı planladığı belirtildi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetiminin, Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarabileceÄŸi belirtildi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konuya iliÅŸkin ABD DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ve Sudan DışiÅŸleri Bakanı Dirdeiry Mohamed Ahmed'in Washington'da görüÅŸtüÄŸünü ve iki ülke arasında yeni bir dönemin baÅŸlatılmasını kapsayan 2. aÅŸamayı ele aldıklarını açıkladı.

Sudan'ın terörle mücadele iÅŸ birliÄŸinin geniÅŸletilmesi, din ve basın özgürlüÄŸünün yanı sıra insani yardımın geliÅŸtirilmesi, iç savaÅŸların durdurulması, barış sürecinin ilerlemesi için daha elveriÅŸli bir ortam yaratılması ve Kuzey Kore ile ilgili BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına baÄŸlı kalması gibi konularda ilerleme kaydetmesine vurgu yapan Nauert, geliÅŸmelerin ABD tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Nauert, "Bu geliÅŸmelerin bir parçası olarak, Sudan aynı kararlılığı göstermeye devam eder ve 2. aÅŸamanın gerektirdiÄŸi altı temel sorunun ele alınması ve çözümünde ilerleme kaydederse, ABD Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkartmaya hazır." dedi.

Nauert ayrıca, ABD'nin Sudan ile iÅŸ birliÄŸi yapmayı ve Sudan halkı ve bölgenin yararına anlamlı geliÅŸmeler görmeyi istediÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.