Sosyal Medya

Güncel

Irak'a seçim sonrası ilk ziyaret Katar'dan

Resmi temaslarda bulunmak için Irak'ı ziyaret eden Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, başkent Bağdat'ta Iraklı liderlerle bir araya gelerek iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi mesajı verdi.



Yeni hükümetin kurulmasının ardından Irak'ı ziyaret eden ilk Körfez ülkesi yetkilisi olan Katar BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Bin Abdurrahman, BaÄŸdat'ta Irak CumhurbaÅŸkanı Berhem SalihBaÅŸbakan Adil AbdulmehdiMeclis BaÅŸkanı Muhammed el-Halbusi ve DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

Meclis BaÅŸkanı Halbusi, görüÅŸme sırasında yaptığı açıklamada, Irak'ın yeniden imarında Katar'ın rol almasını istediklerini ve meclisin bu konuda tüm kolaylıkları saÄŸlayacağını bildirdi.

Ä°liÅŸkileri güçlendirme mesajı

Halbusi ayrıca Katar ile siyasi, ekonomik, ticari ve yatırım alanlarındaki ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Katar BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Bin Abdurrahman da görüÅŸtüÄŸü Iraklı yetkililere "Katar'ın iki ülke arasında dostluÄŸa dayanan tarihi iliÅŸkileri güçlendirmek istediÄŸi" mesajını verdi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.