Sosyal Medya

Celp yerleri ve tarihleri ne zaman açıklanacak? Hulusi Akar açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada "633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı, paralarını yatırdı ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildi. Eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacak" ifadelerini kullandı.



TEK TÄ°P ASKERLÄ°K MÄ° GELECEK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiÄŸimiz günlerde de yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuÅŸtu. Yeni sisteme iliÅŸkin çalışmaların yoÄŸun ÅŸekilde sürdürüldüÄŸünü belirten Akar, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteÄŸmendir, üsteÄŸmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" demiÅŸti.

HEM BEDELLÄ°, HEM ZORUNLU

Türkiye gazetesinin haberinde Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslaÄŸa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olurken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek. Bu bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenecek. Doktor, öÄŸretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirilecek. Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede deÄŸil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacak. Hangi meslek grubunun hangi ÅŸartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli EÄŸitim, SaÄŸlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüÅŸler düzenlemeye rehber olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.