Sosyal Medya

Güncel

İpler geriliyor; Paris'teki kritik görüşme iptal edildi

1. Dünya Savaşı'nı resmi olarak bitiren "Ateşkes Günü"nün yıl dönümü dolayısıyla Paris'teki anma törenlerine katılması beklenen İsrail Başbakanı Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yapacağı görüşmenin iptal olduğu bildirildi. 11 Kasım'da yapılması planlanan ancak iptal edilen Netanyhu-Putin görüşmesi, iki lider arasınında Rus askeri uçağının Suriye'de düşürülmesinden sonra yapılacak ilk görüşme olacaktı.



Ä°srail Kamu Yayın KuruluÅŸunda (KAN) yer alan haberde, Suriye üzerinden Tel Aviv ile Moskova hattında yaÅŸanan gerginliÄŸin sürmesi nedeniyle iki lider arasındaki görüÅŸmenin iptal edildiÄŸi belirtildi.
 
Ä°srail'in eylül ayında Rus askeri uçağının düÅŸürülmesinin sonra da Suriye'ye yönelik hava saldırılarını devam ettiÄŸi bilgisini kamuoyuyla paylaÅŸması nedeniyle Moskova yönetiminin Tel Aviv'e kızgın olduÄŸu aktarılırken, görüÅŸmenin iki liderin ortaklaÅŸa aldığı kararla mı yoksa tek taraflı olarak mı iptal edildiÄŸine iliÅŸkin detaya yer verilmedi.
 
HEM MOSKOVA HEM DE TEL AVÄ°V'DEN AÇIKLAMA YOK
 
Hem Moskova hem Tel Aviv'den görüÅŸmenin iptal edildiÄŸi yönündeki habere iliÅŸkin henüz bir açıklama yapılmasa da Ä°srail basını, Netanyahu'nun Putin ile yapacağı görüÅŸmenin iptal olması sebebiyle Paris'teki anma törenlerine katılmamayı gözden geçirdiÄŸini yazdı.
 
KAN'ın haberine göre, 11 Kasım'da yapılması planlanan ancak iptal edilen Netanyhu-Putin görüÅŸmesi, iki lider arasıdında Rus askeri uçağının Suriye'de düÅŸürülmesinden sonra yapılacak ilk görüÅŸme olacaktı.
 
BaÅŸbakan Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada Putin ile "yakın bir zamanda" görüÅŸeceÄŸini duyurmuÅŸtu.
 
RUS ASKERÄ° UÇAÄžININ DÜÅžMESÄ°NÄ°N ARDINDAN Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER GERÄ°LMÄ°ÅžTÄ°
 
Rusya'ya ait Ä°l-20 askeri uçağı, 17 Eylül'de, Suriye'deki BeÅŸÅŸar Esed rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düÅŸürülmesinin ardından Tel Aviv ile Moskova arasındaki iliÅŸkiler gerilmiÅŸti.
 
Rus yetkililer, Lazkiye kentinde rejime ait bir depoya hava saldırısı düzenleyen Ä°srail'e ait F-16 savaÅŸ uçaklarının 15 Rus askerinin içinde bulunduÄŸu Ä°l-20'yi kalkan olarak kullandığı için bu uçağın füzelere hedef olduÄŸunu öne sürmüÅŸtü.
 
Ä°srail yönetimi ise Rus uçağının BeÅŸÅŸar Esad rejimine ait hava savunma sistemi tarafından vurulduÄŸunu ve olaydan Suriye rejiminin sorumlu olduÄŸunu ileri sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmiÅŸti.
 
Rusya bu olayın ardından Esed rejimine, S-300 hava savunma sistemleri vermişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.