Sosyal Medya

Güncel

CHP'den Sayıştay hamlesi: Rapor savcılığa taşındı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Sayıştay raporlarında yer alan usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.CHP İstanbul İl Başkanlığına göre usulsüzlüklerin tutarı 753 milyon TL.



CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı, baÅŸta Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi olmak üzere;  Ä°ETT ve Ä°SKÄ° için Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusu yaptı. CHP'nin tartışmalı ismi Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu'na göre usulsüzlük ve yolsuzlukların tutarı 753 milyon TL.
 
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi CHP Grubu tarafından Sayıştay'ın yayınladığı raporda yer alan tespitlere iliÅŸkin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunurken, eski Ä°BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ baÅŸta olmak üzere; Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, Ä°SKÄ° Genel Müdürü Fatih Turan, Ä°ETT eski ve yeni genel müdürleri Ahmet Bağış ve Arif Emecan'la ilgili birim yöneticileri hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan soruÅŸturma açılması talep edildi.
 
Habertürk'ten Serdar Kulaksız tarafından yapılan habere göre; olayın savcılığa intikalinden önce Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu, Ä°BB CHP Ä°l Meclis Üyeleri ve partililer ÇaÄŸlayan'da bulunan Ä°stanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. 
 
CHP'nin suç duyurusuna iliÅŸkin Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu'nun açıklamaları:
 
Sayıştay'ın 2017 demetim raporları baÅŸta BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°SKÄ° ve Ä°ETT olmak üzere AK Parti'li belediyelerin israf usulsüzlük ve yolsuzluklarını açıkça ortaya koydu. Sayıştay'ın tespit ettiÄŸi bu yolsuzluklar ve usulsüzlükler ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık.
 
BüyükÅŸehir meclis üyelerimiz adına hazırlanan suç duyurusu dilekçeleri savcılığa verilecektir. Sayıştay incelemesi sonucunda Ä°BB, Ä°SKÄ° ve Ä°ETT'de saptanan usulsüzlüklerin açıklanan tutarı 753 milyon TL'yi buluyor. Sayıştay'ın bu ciddi iddialarının soruÅŸturulması amacıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere burada toplandık.
 
Sayıştay'ın bulgularına bir kaç örnek vermek istiyorum. Taşınmaz kayıtları tutulmamaktadır. Ä°hale Kanunu'na aykırı iÅŸlem yapılmaktadır. Ä°hale ile yapılması gereken iÅŸlerde ecri misil ve kiralama yöntemi kullanılmaktadır. 9 zincir markete haksız kaynak aktarılmaktadır. Ruhsatlandırma yapılmamaktadır. Ä°ÅŸtirak kar payları Ä°BB'ye verilmemektedir. Özel elektrik dağıtım ÅŸirketlerine yasalara aykırı imtiyazlar saÄŸlanmaktadır. Su fiyatları doÄŸru tespit edilmemektedir. Ä°SKÄ° kaynakları açıkça yaÄŸmalanmaktadır. Sayıştay ilamları tahsil edilmemektedir. Liyakat bozulmakta çalışanlara haksızlık yapılmaktadır. Ä°nanıyoruz ki Sayıştay'ın onurlu üyelerinin hazırladığı bu raporla kağıt üzerinde kalmayacak, olması gerektiÄŸi gibi Ä°BB yöneticileri hakkında kamu davası açılacaktır. CHP olarak kesinlikle bu davanın peÅŸini bırakmayacağız. Sorumlular yargı önünde hesap verene dek mücadelemizi sürdüreceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.