Sosyal Medya

Güncel

Bulgaristan'da binlerce çocuk ailesi tarafından terk edildi

Bulgaristan'da aileler tarafından terk edilen 2 bin çocuk olduğu açıklandı.



Bulgaristan Kamu DenetçiliÄŸi Çocuk Hakları MüdürlüÄŸünde uzman Eva Jeçeva, yaptığı açıklamada, ülkede son bir yılda 2 binden fazla çocuÄŸun terk edildiÄŸini açıkladı. "Bu konuda, deÄŸiÅŸim için çok çalışmak gerekiyor" diyen Jeçeva, “Her bir terk ediliÅŸin arkasında zor bir hayat hikâyesi yatıyor. Bu uzun yıllardan beri bir uygulama olmuÅŸtur, ancak ne yazık ki her bir terk ediliÅŸin arkasında sistemlerin hataları, toplumsal hatalar, aile desteÄŸi konusunda yapılan hatalar yatmaktadır. Terk edilme, beraberinde birçok acı ve problemler getiren bir kereye mahsus bir harekettir” diye sözlerine devam etti.

Jeçeva,”Her sosyal politikanın kendi geliÅŸim düzeyleri vardır. Bir temel seviye oluÅŸturulmalıdır. Genç anneler için desteÄŸe ihtiyacımız var. ÇocuÄŸunu böyle bir riske atan anneyi anlamak zor. Destekleyici önlemler olmadığı sürece kısıtlayıcı tedbirler yardımcı olamaz. Ama bu her gün karşılaÅŸtığımız bir durum. Çocukların terk edilmesi Romanlar ile sınırlı deÄŸildir. Ebeveynleri kapsamlı bir ÅŸekilde desteklemeyi öÄŸrenmeliyiz. Ne yazık ki, sosyal sistem kötü durumda - finansal yatırım yapılması gerekiyor, aynı zamanda insan kaynağına ihtiyacı var” dedi.

Yeni Yol DerneÄŸinde uzman Spaska Petrova,” Ebeveynlerin tamamen temel desteÄŸe, çoÄŸunlukla uzmanlardan destek almasına ihtiyaç var. Ne yazık ki, devlet bu tür uzmanları desteklemiyor. Her ÅŸey gönüllüdür ve bu yüzden bu tür insanlar çok azdır. Ailelerle çalışmaya dikkat çekilmelidir "diye yorumda bulundu.

Kırcaali Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.