Sosyal Medya

Güncel

Çöp konteynerleri evsizler için büyük tehlike oluşturuyor

Guardian gazetesi, İngiltere'de evsizlerin uyumak için çöp konteynerlerini kullandığını,çöp arabalarının geldikten sonra gerçekleştirdiği işlem nedeniyle ölümlerin yaşandığını belirtti.



Gazetenin haberinde hem Ä°ngiltere'deki evsiz sayısının hem de evsizler arasında çöp konteynerlerini uyumak için kullanma oranının arttığı belirtiliyor.

Hükümetin açıkladığı verilere göre Ä°ngiltere'de sokaklarda yaÅŸayanların oranı 2010 yılına kıyasla yüzde 169 oranında arttı.

Bu hafta yapılan açıklamada ise, Temmuz ve Eylül aylarında baÅŸkent Londra'da 3103 kiÅŸinin sokakta yaÅŸadığının tespit edildiÄŸi belirtildi.

Guardian, bu rakamın Londra açısından bir rekor olduÄŸunu aktarıyor.

Atık yönetimi ÅŸirketi Veolia, geçen kış, çöp konteynerlerinde uyuyan evsizlerle ilgili 32 vakanın kayıtlarına geçtiÄŸini belirtiyor.

KONTEYNERLERDE 175 KİŞİ

BaÅŸka bir ÅŸirket olan Biffa, 2016 yılında çöp konteynerlerinde 175 kiÅŸi bulmuÅŸ. Biffa, bu konuda farkındalığı artırmak için Ocak ayında bir kampanya baÅŸlatmaya hazırlanıyor.

Guardian, 2014 yılında Bristol'deki bir geri dönüÅŸüm fabrikasında bir insanın cesedinin kalıntılarının bulunduÄŸunu belirtiyor. Bunun benzeri farklı olayların da yaÅŸandığını yazıyor.

Gazete, son iki yılda, çöp konteynerlerinde uyudukları sırada çöp arabasına konulma nedeniyle yaÅŸanan üç ölümün soruÅŸturulduÄŸunu aktarıyor.

Bu durum nedeniyle atık ÅŸirketleri için konteynerleri kontrol etmenin bir rutine dönüÅŸtüÄŸünü yazıyor gazete.

Guardian, Londra'daki bir alt geçitle yaÅŸayan evsizlerle de görüÅŸmüÅŸ.

Bir evsiz gazeteye, yaÄŸmur nedeniyle çöp konteynerlerinde yaygın olduÄŸunu belirtmiÅŸ:

"Bir arkadaşım neredeyse çöp kamyonu içine atılıyordu. Ä°çki içerken yaÄŸmur yaÄŸmaya baÅŸladı. O da uyumak için bir konteynerin içine atladı. Çöpçüler geldi ve neredeyse arka tarafa doÄŸru atılırken son anda dışarı atladı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.