Sosyal Medya

Cihangir İslam: 15 Temmuz gecesi benim adımı şehit listesinde görebilirdiniz

TBMM’de yaptığı konuşmayla gündeme oturan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Meclis'teki o sözlerini değerlendirdi.



Prof. Dr. Cihangir Ä°slam, meclis kürsüsünden yaptığı konuÅŸmada,  “15 Temmuz akÅŸamı iki batılın çatışmasını seyrettik biz bu ülkede.” demiÅŸti. “Neydi? Menfaat kavgasıydı. Devleti parsellediniz ve bunun hesabını vermediniz. Allah için bunlara Ä°slamcı falan demeyin, bunlar Makyavelist, bunlar Oportünist bunlar beceriksiz, bunlar dünyaya yapıştılar ve acısını ÅŸimdi milletten çıkartıyorlar” diyen Ä°slam AK Parti’lilerin tepkisi üzerine ise, "O, ne derse o diyorsunuz, bundan vazgeçin. Benim gibi, sizin gibi, buradaki arkadaÅŸlar gibi, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz, en çok aldanana kulluk ediyorsunuz; Allah'a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz.” demiÅŸti.

Halk TV’de katıldığı programda, AK Parti’yi 17-25 Aralık operasyonlarından önce FETÖ yapılanmasıyla ilgili uyardığını söyleyen Cihangir Ä°slam, "Hiçbir zaman bu iktidara yakın olmasam da iktidara muhalefet ettiysem de, zaman zaman haber göndermiÅŸtik geçmiÅŸte ve onlara demiÅŸtik ki, bir takım yapılanmalar sizin altınızı oyuyor, dikkatli olun. DemiÅŸtim. Eminim bu haberleri aldıklarına" dedi.

"17-25'in iki ayağı vardı, hem yolsuzluk hem de bir darbe giriÅŸimiydi" diyen Cihangir Ä°slam, 15 Temmuz'da sokaÄŸa çıktığını, Üsküdar meydanında darbecilere direndiÄŸini hatta Kısıklı'ya bile gittiÄŸini söyledi. Ä°slam, "Ben orada vurulabilirdim ve benim adımı ÅŸehit listesinde görebilirdiniz" diye de ekledi.

 Katıldığı programda, AK Parti ile FETÖ arasındaki iliÅŸkiye de deÄŸinen Ä°slam,  ÅŸunları söyledi: "Ak Parti ile cemaat arasındaki bu iliÅŸki iki yanlışın iliÅŸkisidir. Ä°ki tarafın da yanlış fiili vardır burada. Bir taraf yetki ve sorumluluÄŸunu paylaÅŸmıştır, diÄŸer taraf hakkı olmayan bir ÅŸeyi hükümetten talep etmiÅŸtir ve bu yasak bir iliÅŸkidir, toplumdan saklanmış bir iliÅŸkidir, gayri meÅŸru bir iliÅŸkidir. Bu bizi 15 Temmuz'a getirdi. Sizin bu gafletiniz, bu kapışmanız yüzünden ülkeyi uçurumun kenarına getirdiniz. Bu halk sokaÄŸa çıktı ve gafil yöneticileri uçurumun kenarından aldı. Bu yasak iliÅŸkinin dönemin iktidarı ve sorumluları çıkıp halka vermeli."

Cihangir Ä°slam, 15 Temmuz'da ÅŸehit olan insanların ailelerinin siyasal bir araç olarak kullanıldığını da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.