Sosyal Medya

Güncel

CHP'li BaÅŸkan partisinden istifa etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıldaroğlu'nun memleketi Tunceli’nin CHP’li Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, partisinin ilçe yönetimini eleştirerek partisinden istifa etti. "Aslanlar gibi kaybederim" diyen kişilerle siyaset yapılamayacağını ifade eden Ersoy, "Siyasi çöplükler, siyasette var olma cesareti gösterildiği gibi durma erdemliliği gösteremeyenlerle de doludur." dedi.



ÇemiÅŸgezek ilçesinin CHP'li Belediye BaÅŸkanı Ahmet Åžadan Ersoy, yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiÄŸini ve yeniden de belediye baÅŸkan adayı olmayacağını duyurdu.

BaÅŸkan Ersoy açıklamasında, ''Daha önce de bildiÄŸiniz gibi CHP ilçe baÅŸkanı ve ilçe yönetiminin olumsuz tavırları nedeniyle istifanın eÅŸiÄŸine geldim. Ben iktidar partisinin yönetimindeki belediyeyi 2014 yerel seçimlerinde CHP’ye kazandırdım. Bugünkü ilçe baÅŸkanı o zamanlar yoktu bile, ben diÅŸimle tırnağımla seçimi kazandım. Ä°lçe baÅŸkanlığındaki yönetimle siyaset yapma politika üretme ÅŸansı kalmamıştır. Seçim kazanılmaya odaklanılacağı yerde, kısır çekiÅŸmelerle vakit geçirir hale gelmiÅŸtir. Kazanmanın da kaybetmenin de günahı da, sevabı da onlarındır. Belediye baÅŸkanlığını insan odaklı, ilçeye huzurun hakim olmasını elimizden geldiÄŸince de hizmet yapmaya çalıştım kendimi ÇemiÅŸgezek halkı için var olmaya adadım. Çünkü ÇemiÅŸgezekliler iyi yönetilmeye layıklardır. Ben ismimin tartışılmasına kalkışıldığı anda ilkem gereÄŸi, çizgimden taviz vermem tartışanların da önünü açmak için parti üyeliÄŸinden istifa ettim. Buyursunlar, kazansınlar, daha iyisini yapsınlar ben memnun olurum. 'Aslanlar gibi kaybederim' diyen kiÅŸilerle siyaset yapılmaz, seçim kazanmak iddiası olanlarla siyaset yapılır'' dedi.

''MAKAM MEVKÄ° SEVDAMIZ YOKTUR''

Kendisi için belediye baÅŸkanlığının önemi olmadığını hatta kendisine bir ÅŸey kazandırmayacağını ifade eden BaÅŸkan Ersoy, "Önemli olan ÇemiÅŸgezek halkının sevgisidir, benim de saygımdır. Makam mevki sevdamız yoktur. Makamlar geçicidir. Yeri geldiÄŸinde makamları elimizin tersiyle itmeyi de iyi biliriz, hayatı ilkeli yaÅŸarız çizgimiz düzdür. Siyasi çöplükler, siyasette var olma cesareti gösterildiÄŸi gibi durma erdemliliÄŸi gösteremeyenlerle de doludur. Bunlardan dolayı, CHP üyeliÄŸinden istifa ettim. 2019 yerel seçimlerinde belediye baÅŸkanı adayı deÄŸilim. Son sözüm ben ÇemiÅŸgezek halkı için var olmaya devam edeceÄŸim herkesi çok seviyorum, hoÅŸça kalın huzurlu kalın" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.