Sosyal Medya

Güncel

Küba'nın yeni devlet başkanı ikinci ziyaretini Kuzey Kore'ye yaptı

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ilk yurt dışı turu kapsamında Rusya'nın ardından Kuzey Kore'ye ziyaretini gerçekleştirdi.



Manchester UnitedKüba'nın yeni seçilen devlet baÅŸkanı Miguel Diaz-Canel, ilk yurt dışı turu kapsamında Rusya'nın ardından Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulundu.

Kuzey Kore devlet medyasında yer alan haberlere göre, Diaz-Canel eÅŸi ile pazar günü baÅŸkent Pyongyang'a ulaÅŸtı. Diaz-Canel'i havalimanında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un karşıladı.

Paekhwawon Devlet Konuk Evi'nde yüz yüze görüÅŸen iki lider, ülkelerinin ortak sosyalist geçmiÅŸine iÅŸaret ederek aralarındaki dayanışmanın sürdürülmesi temennisini dile getirdi.

Resmi açıklamalarda görüÅŸmenin içeriÄŸine dair daha fazla bilgi verilmezken, "görüÅŸmenin yoldaÅŸça ve dostane bir havada geçtiÄŸi" belirtildi.


GörüÅŸmede, iki liderin ABD'nin ekonomik yaptırımlarına tabi olan iki ülkenin ekonomik iÅŸ birliÄŸi ve yaptırımların mali külfetini azaltmaya yönelik adımları deÄŸerlendirdiÄŸi tahmin ediliyor.

Güney Kore ile kalıcı barış için adımlar atan Kuzey Kore'nin, ABD yönetimiyle barışın ÅŸartı olarak görülen nükleer silahsızlanma sürecinin yürütülmesi konusunda görüÅŸ ayrılıkları yaÅŸadığı biliniyor.

Kuzey Kore'nin nükleer müzakerecisi Kim Yong Çol, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ile gelecek hafta New York'ta bir araya gelecek.

Diaz-Canel, Raul Castro'nun görev süresinin dolmasının ardından ulusal meclis tarafından 18 Nisan'da devlet baÅŸkanlığı görevine seçilmiÅŸti. Diaz-Canel, Küba Devrimi'nin başından bu yana devlet baÅŸkanlığı görevine getirilen Castro ailesi dışındaki ilk isim olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.