Sosyal Medya

Güncel

Alman İç İstihbaratı Başkanı Maasen emekli edildi

Alman İç İstihbaratı Başkanı Hans Georg-Maasen, SPD’ye yaptığı ağır suçlamalar nedeniyle re’sen emekliliğe sevk edildi.



Almanya siyasetinde krize neden olan Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Hans Georg-Maassen re’sen emekliliÄŸe sevk edildi. Maassen’in yerine geçici olarak yardımcısı Thomas Handenweg getirildi. Daha önce Chemnitz’de yaÅŸanan aşırı saÄŸcı olayları göreceli hale getiren açıklamalarıyla eleÅŸtirilen ve baÅŸka bir göreve atanması öngörülen Maasen’in emekliliÄŸe sevk edilmesine VarÅŸova’da yaptığı bir konuÅŸma sebeb oldu.
 
Maassen, 18 Ekim’de VarÅŸova’da Avrupa istihbarat daireleri baÅŸkanlarını yaptığı konuÅŸmada Chemnitz olayları hakkında yaptığı açıklamaların, SPD içindeki aşırı sol çevreler tarafından koalisyonu bozmak amacıyla çarpıtıldığını söyledi. Ä°çiÅŸleri Bakanı Horst Seehofer, daha önce savunduÄŸu Maassen’i bu açıklamalar nedeniyle re’sen emekliliÄŸe sevk etti.
 
Maassen’in Chemnitz açıklamaları nedeniyle, daha önce görevden alınmayıp baÅŸka bir göreve atanması, kamuoyunda yoÄŸun tartışmamalara neden olmuÅŸ büyük koalisyon ciddi bir kriz atlatmıştı. Ä°çiÅŸleri Bakanı Horst Seehofer’in inatla Maassen’i savunması, CDU ve SPD parti tabanında, iki parti genel baÅŸkanının otorite zaafiyeti olarak algılanmıştı.
 
Maasen VarÅŸova’da yatığı konuÅŸmada ayrıca “Bir çok kez Alman medyasının manipülasyonlarına ve Rus desinformasyonlarına ÅŸahit oldum. Ancak politikacılar ve medyanın cadı avı uydurmaları en azından kontrolsüz yaymaları benim için Almanya’da yalan haberciliÄŸin yeni boyutu oldu“ ÅŸeklinde biri ifade kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.