Sosyal Medya

Güncel

Ak Parti kurucularından Ziyaeddin Yağcı vefat etti

Özel bir hastanede kanser tedavisi gören Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Ak Parti Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı, hayatını kaybetti.



Özel bir hastanede kanser tedavisi gören Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Ak Parti Adana Milletvekili Ziyaettin YaÄŸcı vefat etti. YaÄŸcı’nın cenazesi yarın öÄŸle namazını müteakip Buruk Mezarlığında topraÄŸa verilecek.
 
Yağcı'nın vefatı sonrası siyasiler sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.
 
Ziyaettin Yağcı kimdir?
 
1945 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doÄŸup Adana'da büyüdü. Orta öÄŸrenimini Ä°mam Hatip Lisesi'nde, ön Lisans eÄŸitimini Mahalli Ä°dareler Yönetiminde, Lisans eÄŸitimini ise Kamu Yönetimi'nde tamamladı. Bir dönem (1975-1977) Çalışma Bakanlığı Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler MüÅŸavirliÄŸi ve Bakan Özel Kalem MüdürlüÄŸü görevlerinde bulundu. Milli Nizam Partisi ve Selamet Partisi il yönetiminde, il sekreterliÄŸi, il baÅŸkan vekilliklerinde bulundu. Ä°lim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı gibi çeÅŸitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptı. 1994-1999 döneminde Anavatan Partisi'nden Belediye Meclis ÜyeliÄŸine seçilerek iki dönem Belediye Meclis üyeliÄŸi ve Meclis BaÅŸkanvekilliÄŸi yaptı. YaÄŸcı, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 14 Kasım 2002 - 22 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem'de Adana milletvekili olarak görev yaptı. 16 Ocak 2012’de Genel Merkez tarafından il baÅŸkanı olarak atandı. YaÄŸcı, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Genel Merkezi’nce belirlenen belediye baÅŸkan adaylarında kendi görüÅŸlerinin ciddiye alınmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etmiÅŸti. 
 
Ziyaettin YaÄŸcı evli ve 4 erkek çocuk babasıydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.