Sosyal Medya

Güncel

Ampute Milli Takımımız Dünya 2'ncisi oldu

Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Ampute Milli Takımı'mız, tarihi bir başarıya imza attı. Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaşan Ampute Milli Takımı'mız, mücadeleyi penaltı atışları sonrası 5-4 kaybetti ve dünya 2'ncisi oldu.



Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaÅŸtı.
 
Meksika’nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleÅŸtirilen organizasyonda, ÅŸampiyonluk maçının ilk yarısında Rahmi Özcan’ın paslarına hareketlenen Serkan Dereli, kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda golü bulamadı.
 
Mücadelenin 24. dakikasında Rahmi Özcan ve Åžehmus Erdinç’in arka arkaya ÅŸutlarında top direÄŸe çarptı. Ä°ki takım da skoru deÄŸiÅŸtiremeyince ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.
 
Ä°kinci yarıda da rakibine oranla daha çok gol pozisyonuna giren ay yıldızlı ekip, golü bulamayınca maçın normal süresi de 0-0 eÅŸitlikle sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.
 
Onar dakikalık iki uzatma bölümünde de iki takım golü bulamadı ve müsabaka penaltı atışlarına gitti.
 
Türkiye’de Barış Telli, Muhammet YeÄŸen, Fatih Åžentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Ay yıldızlı ekipte kaptan Osman Çakmak 5. penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcular penaltılarda hata yapmayınca maçı 5-4 kazandı.
 
Son dünya ikincisi Angola’nın ÅŸampiyon olduÄŸu organizasyonu Türkiye ikinci sırada tamamladı. Ay yıldızlı ekibin futbolcuları, maÄŸlubiyetin ardından büyük üzüntü yaÅŸadı.
 
FÄ°NAL YOLU
 
Grubunda Kenya’yı 4-1, Liberya’yı hükmen 3-0 ve ABD’yi 5-1 maÄŸlup ederek adını ikinci tura yazdıran Milliler, bu turdaÄ°rlanda’yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rusya’yı 5-1 maÄŸlup eden Milli Takım, yarı finalde ev sahibi Meksika’yı da 4-0’lık skorla geçerek finalde mücadele hakkı elde etti.
 
Kurulduktan kısa süre sonra uluslararası alanda baÅŸarılarıyla dikkati çeken Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa ÅŸampiyonalarında elde ettiÄŸi ikinciliklerin ardından geçen yıl Ä°stanbul’da düzenlenen organizasyonda ÅŸampiyonluÄŸuna ulaÅŸarak önemli bir baÅŸarı yakaladı.
 
2007, 2010, 2012 ve 2014’teki dünya kupalarında üçüncülük elde eden milli takım, finalde Angola’ya yenilerek bu sefer ikincilik yaÅŸadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.