Sosyal Medya

Kürsü

Her şeyi yeniden düşünmek için Mekke'ye giden Ruandalı papaz

Hakan Albayrak- Karar



Sinead O’Conner / Åžüheda Davitt hakkındaki yazım üzerine Twitter’da bir delikanlı “Bu Hakan Albayrak antin kuntin deÄŸiÅŸik ülkelerden müslüman olanları çok seviyor nedense” diye yazmış.
 
BaÅŸka bir delikanlı da onu “Hakan Albayrak sonradan müslüman olan papua yeni gine’li yamyam büyücünün hikayesini yazdı” ÅŸeklinde bir ‘espri’ ile desteklemiÅŸ.
 
Eksikli gedikli de olsa bir Müslüman olarak ihtida haberlerine sevinmemden ve bu sevincimi okurlarımla paylaÅŸmamdan daha tabii ne olabilir?
 
Okyanusya’daki Papua Yeni Gine’yi bilmem de ama Orta Afrika’nın doÄŸu kısmında yer alan Ruanda’daki ihtida rüzgârıyla ilgili bir yazı yazdığımı hatırlıyorum.
 
Söz konusu yazıda, bir “yamyam büyücü”nün deÄŸil, tıpkı bizim gibi hayvan etinden ÅŸaÅŸmadığına emin olduÄŸum bir papazın ve cemaatinden yüzlerce Hıristiyan’ın Müslüman olduÄŸu haberini naklettiÄŸimi de hatırlıyorum.
 
O haberden mülhem kısa bir hikâyem de var.
 
Yazıp rafa kaldırmıştım.
 
Bu vesile ile raftan indirip paylaÅŸayım sizinle; vesile olan delikanlılara teÅŸekkür ederek:
 
“RUANDA’DA BÄ°R PAPAZ VE CEMAATÄ°NDEN 480 KİŞİ 
MÜSLÜMAN OLDU” HABERÄ°NDEN MÜLHEM BÄ°R HÄ°KAYE
 
YaÅŸadıklarımdan ve adeta öldüklerimden gördüÄŸüm lüzum üzerine Hıristiyanlığa veda edip Ä°slam’a merhaba dediÄŸimi papaz efendiye bildirmek ve beni defterden silmesini söylemek için köy kilisesine gittim ki kapıda bir not:
 
Papaz efendi Belçika, Fransa, Ä°ngiltere ve Vatikan’ı protesto ederek Mekke’ye gitmiÅŸtir. Orada her ÅŸeyi yeniden düÅŸünecektir.
 
Üç ay sonra papaz efendi Mekke’den hoca efendi olarak döndü ve kendi mülkü olan kiliseyi camiye çevirdi. Kilise cemaatinin hatırı sayılır bir kısmı zamanla cami cemaatine dönüÅŸtü. DiÄŸerleri, Kigali’ye göçen bir ailenin boÅŸ kalan evini kilise olarak kullanıyorlar.
 
Bir ikindi namazından sonra hoca efendiye şunu sordum:
 
Hutu-Tutsi ayrımını icat eden Belçikalılara, Tutsi soykırımını kışkırtan Fransa’ya, bunu kendi menfaati için kullanan Ä°ngiltere’ye, katliama karışan Katolik ve Protestan kiliselerine duyduÄŸumuz tepkiden mütevellit Müslümanlığımız ne kadar sahici?
 
“Vesile vesiledir, sen geldiÄŸin yere bak” dedi.
 
Alemlerin Rabbi Allah’a hamd ile belirtmeliyim ki, geldiÄŸim yer, ruhların yaratıldığı güne kadar uzandığımı hissettiÄŸim bir yerdir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.