Sosyal Medya

Cemal Kaşıkçı'nın oğulları ilk kez konuştu

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğulları Salah ve Abdullah Kaşıkçı, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra ilk kez CNN International'a konuştu. Babalarının cesetlerinin bulunmasını isteyen kardeşler, Kaşıkçı'nın Medine'ye gömülmesini talep ettiklerini söyledi.



Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oÄŸulları Salah ve Abdullah Kaşıkçı, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra ilk kez CNN International'a konuÅŸtu. Babalarının cesetlerinin bulunmasını isteyen kardeÅŸler, Kaşıkçı'nın Medine'ye gömülmesini talep ettiklerini söyledi.
 
Salah Kaşıkçı, "Åžu anda tek istediÄŸimiz, babamızı Medine'deki El Baki Kabristanlığı'na ailesinin diÄŸer üyelerinin yanına defnedebilmek. Suudi yetkililerle konuÅŸtum, umarım en kısa zamanda bunu gerçekleÅŸtirebiliriz." dedi. 
 
"BÄ°ZDE CEVAPLAR YOK"
 
Kaşıkçı'nın öldürülmesine iliÅŸkin geliÅŸmeleri herkes gibi ailesinin de basından takip ettiÄŸini belirten Salah, "Ä°nsanlar bizde cevapların olduÄŸuna inanıyor, ne yazık ki yok." ifadelerini kullandı. 
 
Salah, babasının, çocukları ve torunlarına yakın olmak için Washington'dan Türkiye'ye taşınmak istediÄŸini dile getirdi.
 
Cidde'deki bankacılık iÅŸine kısa zamanda geri dönmeyi düÅŸündüÄŸünü kaydeden Salah, babasının ölümünden kısa bir süre sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile tokalaÅŸtığı fotoÄŸrafın yanlış yorumlandığını dile getirdi.
 
SoruÅŸturmanın bitmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması için beklediklerini kaydeden Salah, "Kral bu iÅŸe karışan herkesin adalete teslim edileceÄŸini söylüyor. Buna inanıyorum. Bu olacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
"Ä°NÅžALLAH HUZUR Ä°ÇÄ°NDE ÖLMÜÅžTÜR"
 
BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nde yaÅŸayan Abdullah Kaşıkçı ise cinayetten önce babasının Türkiye'de olduÄŸunu duyunca, buraya gidip babası ve niÅŸanlısı Hatice Cengiz ile vakit geçirdiÄŸini söyleyerek, "Babam mutluydu. Onunla görüÅŸmek benim için bir fırsattı. Ä°stanbul'da iyi vakit geçirdik. Onun son zamanlarını gördüÄŸüm için mutluyum." diye konuÅŸtu. 
 
Abdullah, "Ona her ne yapıldıysa umarım çok acı çekmemiÅŸtir ya da hızlıca olup bitmiÅŸtir. Ä°nÅŸallah huzur içinde ölmüÅŸtür." dedi. 
 
Cemal Kaşıkçı'nın Müslüman KardeÅŸler üyesi olduÄŸuna yönelik iddialara, Abdullah ÅŸöyle yanıt verdi:
 
"Bunlar sadece babama yapıştırılan etiketler, insanlar onun makalelerini okuyup derinine inmiyorlar. Bir insana etiket yapıştırmak kolaylarına geliyor. Cemal hiçbir zaman bir muhalif olmadı. MonarÅŸiye ve bunun ülkeyi bir arada tutan unsur olduÄŸuna inandı. Ülkesinin içinden geçtiÄŸi dönüÅŸüme de yürekten inanıyordu."
 
Abdullah Kaşıkçı, babaları hakkında basında çıkan her haberi ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Bir taraftan acımızı yaÅŸarken, bir taraftan da gelen parça parça bilgilerle resmi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kafa karıştırıcı ve zor. Bu normal bir durum ve sıradan bir ölüm deÄŸil." ifadelerini kullandı. 
 
CNN'in haberinde, Salah, Abdullah ve kız kardeÅŸleri 27 yaşındaki Noha ile 25 yaşındaki Razan'ın, hala OrtadoÄŸu'da çalıştığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.