Sosyal Medya

Erdoğan: Trump 'Halk Bank' için talimat vereceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin detayları paylaştı. Erdoğan, Paris'teki uluslararası toplantıda ABD Başkanı Trump ile bir araya geleceğini belirtti. Yaptırımlar konusunun çözüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Trump 'Halk Bank' konusunda talimat vereceğim dedi" bilgisini paylaştı.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Türkiye - Ukrayna YDSK Toplantısı sonrası imza töreni ve sonrasında basın toplantısında konuÅŸtu.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan yaptığı açıklamada, "Ukrayna ile iliÅŸkilerimizi güçlendirmeye devam edeceÄŸiz.Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018 yılında 1 milyonu aÅŸmıştır." ifadelerini kullandı.
 
Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
 
"Ukrayna ile iliÅŸkilerimizi güçlendirmeye devam edeceÄŸiz. Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018 yılında 1 milyonu aÅŸmıştır. Bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Ukrayna'nın egemenliÄŸinin ve toprak bütünlüÄŸünün korunması tutumunu yeniledik. Ülkemiz ister Kırım'da yaÅŸayan isterse iÅŸgal sonrası bölgeden ayrılan Kırım Tatarı vatandaÅŸlarının hakkını korumaya devam edecektir. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık.
 
'UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜÄžÜNÜ KORUMASINI DESTEKLÄ°YORUZ
 
Ülkemiz, Ukrayna'daki reform sürecini gönülden desteklemektedir. Reformların baÅŸarıya ulaÅŸması, tüm bölgenin yararına olacaktır. Ä°kili ve heyetler arası görüÅŸmelerimizde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliÄŸinin, toprak bütünlüÄŸünün ve siyasi birliÄŸinin korunmasına dair tutumu güçlü bir ÅŸekilde yineledik.
 
UKRAYNA'DAKÄ° FETÖ VARLIÄžI
 
Ülkemiz, Ukrayna'daki reform sürecini gönülden desteklemektedir. Reformların baÅŸarıya ulaÅŸması, tüm bölgenin yararına olacaktır. Ä°kili ve heyetler arası görüÅŸmelerimizde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliÄŸinin, toprak bütünlüÄŸünün ve siyasi birliÄŸinin korunmasına dair tutumu güçlü bir ÅŸekilde yineledik. Ukrayna'nın doÄŸusundaki çatışmaların da bir an evvel barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüme kavuÅŸmasını temenni ediyoruz. 15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları, dostluÄŸumuzun gereÄŸini yaparak desteklerini göstermiÅŸlerdir Önümüzdeki dönemde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iÅŸ birliÄŸimizin devam edeceÄŸine inanıyorum.
 
TRUMP Ä°LE TELEFON GÖRÜÅžMESÄ°
 
Trump ile yaptığımız görüÅŸmede masada çok önemli bazı konular var. Suriye'nin kuzeyindeki geliÅŸmeler ve bunun başını Münbiç çekiyor. Münbiç'te devriye faaliyetleri devam ediyor. GörüÅŸmeyi yaptığımız günde bu çalışmayı yaptığımız hareket baÅŸladı. Önce Gaziantep'te eÄŸitim çalışmaları yapıldı. Devriye çalışmaları planlandığı ÅŸekilde devam ediyor. Bir an önce amacımız Münbiç'ten bu terör örgütlerinin çıkmasıdır. Bununla ilgili ABD DışiÅŸleri Bakanlığı ile yol haritamız vardı. 90 günlük yol haritası vardı. Bu uygulanmadı. Bu süreç ise ÅŸimdilik devam ediyor.
 
HALK BANK KONUSUNDA TALÄ°MAT VERECEĞİNÄ° SÖYLEDÄ°
 
Finans meselesi ile ilgili Halk Bankası'na yönelik adımlardı. Bu konularla ilgili kendisi ile görüÅŸtük. Bakan arkadaÅŸlarıma hemen talimat vereceÄŸim dedi. Münbiç ile ilgili olarak, onların savunma bakanı verdiÄŸi talimat doÄŸrultusunda bizi aradı. Hazine ve Maliye Bakanı talimat verildikten sonra arandı. Bu konularda adımların atılması önemli.
 
'PARİSTE BİR ARAYA GELECEĞİZ'
 
Ä°çiÅŸleri Bakanı ve Adalet Bakanımız olarak eÅŸ zamanlı yaptırımı kaldırma kararı almıştık. Bu da eÅŸ zamanlı olarak yaptırımlar kaldırıldı. Åžimdi aramızda böyle bir ÅŸey yok.
 
Süreci karşılıklı takip ediyoruz. 10-12 Kasım'da Paris'te bir araya geleceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.