Sosyal Medya

Güncel

Sayıştay: Zabıta müdürü ile asistanın Tayland'da ne işi var?

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Mahalle Yollarında Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve Üst Yapı İşlerini incelemek üzere’ personelini Tayland ve Dubai’ye göndermesi Sayıştay'a takıldı.



Geziye giden personelin görev alanları, gezinin amacı ile uyuÅŸmadı. Sayıştay bu çeliÅŸkiyi raporlarına yansıttı ve “Personel ve Meclis üyelerinin teknik bir konuda eÄŸitime gönderilmesindeki amacın ne olduÄŸu anlaşılamamıştır” dedi.

Dört günlük Tayland gezisine, Belediyede Zabıta Müdürü, Özel Kalem yönetici asistanı ve Toplu Taşıma Daire BaÅŸkanının yanı sıra 2 meclis üyesi de katıldı. 

Ä°mar ve Åžehircilik Dairesi BaÅŸkanlığı harita teknikeri ise 4 günlüÄŸüne Dubai’ye gitti. Bu gezilerin masrafını ise Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi, toprak iÅŸleri, sanat yapıları ve üst yapı iÅŸlerinin yapımını alan ÅŸirket karşıladı.

SÖZLEÅžMEYE KOYDULAR

Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi, toprak iÅŸleri, sanat yapıları ve üst yapı iÅŸleri yaptırmak amacıyla ihaleye çıkmış ve 309 milyon TL’ye Cengizler Yol Yapı, CNG Yapı ve Sanayi, Musfalt Madencilik Limited Åžirketi Ortak giriÅŸimi ile sözleÅŸme imzalamıştı.

SözleÅŸmeye, Belediyenin belirlediÄŸi 10 personelin yurtdışı teknik eÄŸitim gezisine gönderilmesi ve gezi masraflarının da ÅŸirket tarafından karşılanması maddesi de konulmuÅŸtu.

 

Sayıştay, “SözleÅŸmeye yurtdışı teknik gezisi adı altında hüküm konulması idareye ilave maliyet getirdiÄŸinden dolayı kabul edilemez. Teknik eÄŸitim gezisine giden personelden bir kısmının görev alanları ve tanımları ile teknik eÄŸitim muhteviyatı arasında çeliÅŸki olduÄŸu görülmüÅŸtür” dedi. Belediye ise Sayıştay'a ‘' Bundan sonra yapılacak olan iÅŸ ve iÅŸlemlerde bulgu doÄŸrultusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir” savunması gönderdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.