Sosyal Medya

Gece yarısından sonrayakıta beklenen indirim geldi

Benzinin litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli 17 kuruş indirim yapıldı. Buna göre 17 kuruşluk indirimle, Ankara'da ortalama 7,04 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,87 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,98 liradan 6,81 liraya, İzmir'de 7,02 liradan 6,85 liraya indi.



Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruÅŸluk indirim geldi. Fiyat indirimi bu kez pompaya yansıdı.
 
 
Buna göre 17 kuruÅŸluk indirimle, Ankara'da ortalama 7,04 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,87 lira olacak. Benzinin litresi Ä°stanbul'da 6,98 liradan 6,81 liraya, Ä°zmir'de 7,02 liradan 6,85 liraya indi.
 
Dağıtım firmalarının belirlediÄŸi fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle ÅŸirketler ve kentlere göre küçük deÄŸiÅŸiklikler gösteriyor.
 
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığına göre, uluslar arası piyasalarda benzin fiyatının düÅŸmesi, iç piyasayı da etkiledi. Benzinde, art arda indirimler gündeme geldi. Hafta başında 17 kuruÅŸ indirim yapıldı. Devletin, her litre benzin satışından tahsil ettiÄŸi ÖTV tutarı da 17 kuruÅŸ artırıldı. Böylece pompa fiyatı sabit tutuldu. Bu artışla birlikte benzinde tahsil edilen ÖTV miktarı, 2 TL 35 kuruÅŸa çıktı. Devletin, benzinde ÖTV’den karşıladığı zam ihtiyacı, 2 kuruÅŸa kadar düÅŸtü.
 
Benzinde dün 17 kuruÅŸluk yeni bir indirim gündeme geldi. EÅŸel mobil uygulaması gereÄŸince 2 kuruÅŸluk zam ihtiyacı düÅŸürüldü. ÖTV tabanı sabit tutuldu. Kalan 15 kuruÅŸluk indirim pompa fiyatına yansıtıldı. KDV ile birlikte bu geceden itibaren 17 kuruÅŸluk indirim yapılacak. Petrol Ürünleri Ä°ÅŸverenler Sendikası (PÜÄ°S) kaynakları 17 kuruÅŸluk indirime iÅŸaret ederek aylar sonra pompa fiyatlarının deÄŸiÅŸtiÄŸini kaydetti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.