Sosyal Medya

Güncel

Avustralya mültecileri ülkeye almayacak

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, Nauru'da tutulan mültecilerin, Avustralya'da kalıcı olarak ikamet etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.



Avustralya Ä°çiÅŸleri Bakanı Peter Dutton yaptığı açıklamada, küçük bir ada ülkesi olan Nauru'daki gözaltı merkezlerine gönderilen düzinelerce mülteci çocuk ve ailelerinin kalıcı olarak Avustralya'da ikamet etmelerine izin verilmeyeceÄŸini belirtti.

Dutton, "Bizim politikamız deÄŸiÅŸmedi. Biz göçmen botlarının yeniden baÅŸlamasını istemediÄŸimizi açıkça söyledik. Ä°nsanlar buraya kalıcı olarak kalmak için gelmeyecek" dedi.

Dutton, arzularının, Manus ve Nauru'da tutulan insanların ülkelerine geri döndürülmesi olduÄŸunu söyledi.

Avustralya, ülkeye tekne ile ulaÅŸmaya çalışan sığınmacıların sayısındaki artıştan sonra 2012 yılında gözaltı merkezlerini yeniden hayata geçirdi.

Avustralya teknelerle gelenleri ülkeye almıyor

Yasal olmayan yollardan Avustralya'ya gelen mülteci ve sığınmacıların hiçbir zaman ülkeye alınmayacağını kesin bir dille vurgulayan yetkililer, söz konusu kiÅŸileri yakalayarak, taciz, intihar vakaları, cinsel saldırı, zihinsel saÄŸlık sorunları gibi olaylarla gündemde olan Nauru ve Papua Yeni Gine'nin (PNG) Manus Adası'ndaki merkezlere gönderiyor.

Avustralya, yaklaşık 6 yıldır merkezde tutulanlara geldikleri ülkelere geri dönmeleri, bulundukları ülkelere yerleÅŸmeleri (Nauru ve PNG) veya üçüncü bir ülkeye gönderilmeleri ÅŸeklinde üç seçenek sunuyor.

Federal hükümet, üçüncü ülkeye nakil konusunda ABD yönetimi ile vardığı anlaÅŸmalar gereÄŸi, gözaltı merkezlerindeki mültecilerden ÅŸu ana kadar 167 kiÅŸiyi ABD'ye gönderdi. Buna karşın ABD'nin Nauru ve PNG'deki yaklaşık bin 500 kiÅŸiden kaçını kabul edeceÄŸi henüz netlik kazanmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.