Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.



ErdoÄŸan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına sunduÄŸu suç duyurusu dilekçesinde, KılıçdaroÄŸlu'nun söz konusu televizyon programındaki konuÅŸmasından bölümlere yer verildi.

KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸmasında, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve katilleri korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek dışı olduÄŸu kaydedildi.

AÇIKÇA Ä°FTÄ°RA ATMIÅžTIR
Suç iÅŸleyen bir kiÅŸiye, araÅŸtırmadan, yakalanmadan, tutuklanmadan veya hükmün infazından kurtulması için imkan saÄŸlamanın, Türk Ceza Kanunu'nun 283. maddesinde suç olarak düzenlendiÄŸi hatırlatılan dilekçede, KılıçdaroÄŸlu'nun, bu suçu iÅŸlediÄŸi isnadında bulunarak, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a karşı açıkça iftira attığı belirtildi.

KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸmasında bahsettiÄŸi, Kaşıkçı cinayeti hakkındaki soruÅŸturmanın, Türk adli makamlarınca büyük bir titizlikle yürütüldüÄŸü ve konuya iliÅŸkin tüm gerçeklerin, dünya kamuoyuyla paylaşıldığı bildirilen dilekçede, ÅŸunlar kaydedildi:

"BaÅŸta Sayın CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere Kaçıkçı cinayetinin aydınlatılması hususunda Türk makamlarının gösterdiÄŸi hassasiyet, Türk ve dünya kamuoyu tarafından yakınen takip edilmekte ve takdir edilmektedir. Åžüpheli, bu açık gerçeklere raÄŸmen her zamanki sorumsuz siyaset tarzıyla sadece Sayın CumhurbaÅŸkanımızın saygınlığına deÄŸil, ülkemizin itibarına da saldırmaktadır."

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarının, cinayetin faillerine ve iÅŸbirlikçilerine odaklanan kamuoyunun dikkatini ilgisiz alanlara çekmeye ve bu ÅŸekilde cinayetin faillerini himayeye yönelik olduÄŸu ileri sürülen dilekçede, "Sonuç itibarıyla KılıçdaroÄŸlu, seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanımızı hedef alarak yapmış olduÄŸu açıklamalarıyla Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik onur, ÅŸeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış; kiÅŸiliÄŸini, saygınlığını ve itibarını hedef alarak, atılı suçu alenen iÅŸlemiÅŸtir." ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, KılıçdaroÄŸlu'nun, "iftira" ve "cumhurbaÅŸkanına hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.