Sosyal Medya

ABD'den yaptırım açıklaması: Bir kaç hafta içinde açıklanacak

St. Louis radyosu KMOX'e konuşan Pompeo, "Yönetim, şu ana kadar Kaşıkçı cinayeti olayına karıştığı tespit edilen şahıslara yönelik yaptırımları değerlendiriyor" dedi.



Ancak Pompeo bu yaptırımların açıklanmasının zaman alacağını da belirterek gelecek birkaç hafta içerisinde yaptırımların açıklanabileceÄŸini ifade etti.

ABD ÅŸu ana kadar sadece Kaşıkçı cinayetine karıştığı belirtilen 21 Suudi Arabistan vatandaşının ABD vizelerini iptal etti ve bu kiÅŸilere vize yasağı getirdi.

SORUÅžTURMA HANGÄ° AÅžAMADA?

Kaşıkçı cinayeti soruÅŸturmasını devam ettiren Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, bu hafta içerisinde yaptığı açıklamada Cemal Kaşıkçı'nın boÄŸularak öldürüldüÄŸü belirtmiÅŸ, cesedin ise parçalanıp yok edildiÄŸini açıklamıştı.

Türkiye, Suudi Arabistan'a yönelttiÄŸi sorularda Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduÄŸunu ve cinayetin emrinin kim tarafından verildiÄŸini soruyor.

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesine bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, Kaşıkçı'nın cesedinin asitte eritilmiÅŸ olması ihtimali üzerinde durulduÄŸunu ifade etmiÅŸ ve ÅŸu ana kadar elde edilen delillerin de bu tezi desteklediÄŸini söylemiÅŸti.

NE OLMUÅžTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, niÅŸanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için gerekli belgeleri almak üzere 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na girmiÅŸ ve kendisinden haftalarca haber alınamaması üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturmada öldürüldüÄŸü ortaya çıkmıştı.

Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın baÅŸkonsoloslukta iÅŸkence gördüÄŸüne ve öldürüldüÄŸüne dair ses ve görüntü kayıtları olduÄŸunu söylüyordu.

Ancak var olduğu iddia edilen kayıtlara dair kanıt paylaşılmadı.

Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın kaybolduÄŸu haberinin ortaya çıkmasıyla önce 'öldürülmediÄŸini' öne sürdü, daha sonra da 'sorgu sırasında çıkan kavgada öldürüldüÄŸünü' söyledi.

Suudi BaÅŸsavcılığı ise daha sonra Kaşıkçı'nın önceden planlanmış bir biçimde öldürüldüÄŸüne iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Olayla ilgili soruÅŸturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.