Sosyal Medya

Trump: Göçmenler bize taş atarsa askerlerimiz ateş açacak

Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyen Trump, ABD'nin göç politikalarına dair planladığı değişiklikleri anlattı, aybaşında Honduras'tan yola çıkan ve yeni katılımlarla hızla büyüyen göçmen kafilesine de değindi.



ABD ya da Meksika'da iltica baÅŸvurusu yapmak üzere ilerleyiÅŸine devam eden kafileye taviz verilmeyeceÄŸini söyleyen ABD BaÅŸkanı, kafiledeki bazı göçmenlerin Guatemala - Meksika sınırındayken Meksika polisine taÅŸ attığını hatırlattı.

Meksika sınırında yaÅŸanan olayda bir göçmen polis müdahalesi sonucu hayatını kaybetmiÅŸti.

Trump konuÅŸmasında, "Umarım burada da aynısı olmaz. Ama size ÅŸunu açıkça söyleyebilirim: Meksika'daki gibi taÅŸ atmaya kalkarlarsa güvenlik güçlerimiz ateÅŸle karşılık verme seçeneÄŸini deÄŸerlendirecektir. Sonuçta atılan bir taşın yüzünüze isabet etmesi de çok farklı bir durum deÄŸil" dedi.

ABD'ye ilerleyen göçmen kafilesinde yaklaşık 1500 kiÅŸi bulunuyor. Sığınma baÅŸvurusu yapmayı amaçlayan göçmenlerin büyük kısmı Orta Amerika ülkeleri Honduras, El Salvador ve Guatemala vatandaÅŸları.

Göçmen kafilesi Meksika - ABD sınırından yaklaşık 1500 km uzakta ve ilerleyiÅŸi de oldukça yavaÅŸ bir biçimde devam ediyor.

Göçmenlerin ülkelerindeki fakirlik ve ÅŸiddet ortamından kaçarak ABD'ye ya da Meksika'ya iltica etmek istedikleri ifade ediliyor.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump ise göçmen kafilesini 'ABD topraklarını istila giriÅŸimi' niteliyor.

TRUMP: Ä°LTÄ°CA KABULLERÄ°NÄ° AZALTACAÄžIZ

ABD'de yapılan iltica baÅŸvurularının dar bir kapsamda deÄŸerlendirmeye alınması gerektiÄŸini ifade eden Trump, ülkesindeki yoksulluk nedeniyle iltica baÅŸvurusu yapanların baÅŸvurularının kabul edilmesinin doÄŸru olmayacağını savundu:

"Ä°ltica hakkı, yoksulluk içerisinde yaÅŸayanlara yönelik bir ÅŸey deÄŸil. Dünyada milyarlarca insan yoksulluk içerisinde yaşıyor. ABD'nin bu insanların hepsine kucak açması beklenemez. Ä°ltica hakkı sadece zulümden kaçanları kapsayan bir imkandır."

Trump'ın gelecek hafta ABD'de düzenlenecek olan Kongre ara seçimleri öncesi göçmen karşıtı politikalarını daha yüksek sesle dile getirerek muhafazakar seçmenlerin oylarını güvence altına almayı amaçladığı yorumları yapılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.