Sosyal Medya

Güncel

Ruslardan dikkat çeken S-400 açıklaması: "Türkiye yapabilir"

Başkan Erdoğan’ın milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sistemi için çalışmaların başladığı yönündeki açıklamasını değerlendiren Rus askeri uzman Boris Rojin, Türkiye’nin S-400 sistemlerini üreterek hava savunma sisteminin tümünü modernize edebileceğini kaydetti.



Askeri-Siyasi Gazetecilik Merkezi'nden uzman Boris Aleksandroviç Rojin, erdiÄŸi mülakatta milli hava savunma sistemine dönüÅŸün Türkiye ve Rusya'ya ne gibi yararların olacağını anlattı.

ErdoÄŸan kendi kendine yetmeyi seçti

Türkiye'nin daha S-400'lerin satışına iliÅŸkin müzakere sürecinde Türk askeri savunma sanayiinde tasarruf ve modernizasyon için kendi hava savunma sistemlerinin üretiminde kullanabileceÄŸi paketleri tercih ettiÄŸini aktaran Rojin, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Türk askeri yönetimi, bu sistemlerin kısmen yurt dışından satın alınarak ardından Türkiye'de üretimine geçilmesi amacıyla lobicilik faaliyetleri yürüttü. Yani CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye'yi gerekli gördüÄŸü ülkelerden, yani Rusya ve ABD'den silah satın alabilecek, kendi kendine yeten bir aktör olarak konumlandırmaya devam ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.