Sosyal Medya

Güncel

IMF'den 'Yemen'deki insani krizden endişeliyiz' açıklaması

IMF Basın Sözcüsü Rice, 'Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyeti konusunda endişeliyiz.' dedi.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyetinden endiÅŸe duyduklarını belirterek, "Uluslararası toplumu Yemen'in hızla yeniden inÅŸa edilmesi ve diÄŸer insani ihtiyaçların karşılanması için yardıma hazırlıklı olmaya teÅŸvik ediyoruz." dedi.

Rice, IMF'nin baÅŸkent Washington'daki merkezinde düzenlediÄŸi basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevapladı.

AA muhabirinin, ABD'nin Ä°ran'a yönelik yeni yaptırım paketinin bugün itibarıyla yürürlüÄŸe girmesine iliÅŸkin sorusuna Rice, "ABD'nin Ä°ran'a yönelik yaptırımlarını yeniden yürürlüÄŸe koyması, Ä°ran ekonomisini petrol ihracatlarını sınırlandırmak suretiyle yavaÅŸlatacak." yanıtını verdi.

Rice, Tahran hükümetinin, yaptırımlar karşısında makroekonomik istikrarı ve toplumun en kırılgan gruplarını koruyacak önlemler alması gerektiÄŸini kaydetti.

ABD'nin Ä°ran yaptırımlarının bankalar arasındaki uluslararası fon transferlerini düzenleyen SWIFT sistemini (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) olumsuz etkilememesi için Tahran'ın para aklama ve terör finansmanıyla mücadeleyi güçlendirmesi gerektiÄŸini vurgulayan Rice, IMF'nin bu konuda Ä°ran'a teknik yardım saÄŸlayabileceÄŸini dile getirdi.

"YEMEN'DEKÄ° Ä°NSANÄ° KRÄ°ZDEN ENDÄ°ÅžELÄ°YÄ°Z"

IMF Sözcüsü Rice, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin Ä°stanbul'daki BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda öldürülmesinin Suudi Arabistan ekonomisine etkileri konusundaki bir soruyu ise "Bu konuda herhangi bir tahminde bulunmak için henüz çok erken." ifadeleriyle geçiÅŸtirdi.

"Yemen'deki insani kriz ve çatışmaların ekonomik maliyeti konusunda endiÅŸeliyiz." diyen Rice, buna karşın kuruluÅŸun çatışma bölgelerinde yapabileceklerinin sınırlı olduÄŸunu vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:

"Yemen'de çatışmalar sona erer ermez makroekonomik istikrarın saÄŸlanması, kurumsal kapasitenin inÅŸa edilmesi ve ekonomik büyümenin baÅŸlamasına yardım etmek için çalışmaya hazırız. Ayrıca, uluslararası toplumu, Yemen'in hızla yeniden inÅŸa edilmesine ve diÄŸer insani ihtiyaçların karşılanması için yardıma hazırlıklı olmaya teÅŸvik ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.