Sosyal Medya

Karamollaoğlu: Bir ülkede alimler, hükûmetin yanlışlarını örtmek için fetva verirse orada kıyamet yakındır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuştu.



Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TaÅŸaltın’ın sözlerine tepki gösteren KaramollaoÄŸlu, "Åžunutekrar tekrar söyledim, bir defa daha tekrar ediyorum. Bir ülkede hakimler karar verirken kararlarının doÄŸruluÄŸundan çok yöneticileri tatmin etmeyi öncelerlerse, onların gözüne bakarak karar vermeye kalkarkalarsa, ilim adamları da hükümetin yanlışlarının üzerini örtmek için fetva üretmeye baÅŸlarlarsa orada kıyameti bekleyin" dedi.

 

RESEPSÄ°YON GÜNDEM DEĞİŞTÄ°RME OYUNU

Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Türkiye’nin gerçek gündemini konuÅŸmamak hem ülkemizi hem geleceÄŸimizi yıpratmaktadır. Bunu unutmayalım. CoÄŸrafyamız ateÅŸ çemberinin içerisindedir. Ülkemizde uluslararası konu haline gelen cinayetler iÅŸlenmektedir. Türkiye ekonomiden adalete, eÄŸitimden dış politikaya her konuda büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Ä°nsanımız geçim sıkıntısına düÅŸmüÅŸ, gelecek ayın hesabını yapmaktadır. Bunların tartışılmasını istemeyen iktidar büyük bir maharetle adeta her hafta yeni bir tartışma konusu ortaya atmaktadır. Ne yazık ki bu oyuna muhalefet partilerimiz de gelmektedir.”

 

BU COÄžRAFYANIN SORUNLARINI PARÄ°S, MOSKOVA, BERLÄ°N ÇÖZEMEZ

Türkiye’nin ev sahipliÄŸinde Almanya, Fransa ve Rusya’nın katılımıyla gerçekleÅŸtirilen Suriye konulu 4’lü zirveye de deÄŸinen KaramollaoÄŸlu, "Biz dünyada ve coÄŸrafyamızda barışı ve huzuru tesis edecek her türlü temasın yanındayız. Ancak bu coÄŸrafyada birtakım emelleri ve projeleri olanlarla barışın tesis edilmesi mümkün deÄŸildir. Ayrıca bu coÄŸrafyanın asli unsurlarını bir kenara bırakıp kurtuluÅŸu Paris, Moskova, Berlin’de aramak çözüm deÄŸildir. Bu coÄŸrafyanın sorunlarını Tahran, Åžam, BaÄŸdat, Kahire, Ä°slamabad, Ankara bir araya gelerek çözebilir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

REKTÖRLER BU KAFADAYSA KALKINMAK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR!

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TaÅŸaltın’ın ‘Ä°slami olarak CumhurbaÅŸkanı'na itaat etmek farzdır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine ise KaramollaoÄŸlu, "HerÅŸey Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın iki dudağının arasında. ‘Sen git baÅŸkası gelsin' denildiÄŸi zaman gidiliyor, kimi isterse o geliyor. Kimsenin de ‘sen bunu yapamazsın, olmaz, neden böyle yapıyorsun?' diye sorma hakkı yok. Çünkü tek yetkili o. Åžimdi bazı rektörler de fetva vermiÅŸler. BildiÄŸiniz gibi neyin haram neyin helal olduÄŸu fetvasını ilahiyatçılar verir. Artık cumhurbaÅŸkanının verdiÄŸi kararlara itiraz etmeyi haram sayan fetvalar da çıkıyor. Öncelikle rektöre sormak lazım; nerden aldınız fetvasını? Rektörler bu kafadaysa, Türkiye'nin ayaÄŸa kalkması herhalde pek o kadar mümkün olmaz kanaatindeyiz'' diye konuÅŸtu.

 

Kaynak : Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.