Sosyal Medya

Savcıdan sonra o tez güçlendi: Cemal Kaşıkçı'nın naaşı asitle eritilmiş olabilir

Haberde ismi gizli tutulan yetkilinin, Kaşıkçı'nın cesedinin başkonsolosluk binasında ya da başkonsolosun rezidansında asitte eritilmiş olabileceğini, yapılan arama ve incelemelerde elde edilen delillerin de bu tezi desteklediğini ifade etti.



Yetkili gazeteye yaptığı açıklamalarda "Kaşıkçı'nın cesedinin gömülmesine gerek yoktu" diye konuÅŸtu.
 
ÇarÅŸamba günü soruÅŸturmayla ilgili bir açıklama yapan Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da "Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı ve yok edildi" demiÅŸti.
 
KAÅžIKÇI'NIN CESEDÄ° NEREDE?
 
Suudi Arabistan'ın resmi makamları, Kaşıkçı'nın baÅŸkonsolosluk binasında öldürüldüÄŸünü kabul etse de, cesedin nerede olduÄŸunun bilinmediÄŸini savunuyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın cesedinin 'yerli bir iÅŸbirlikçiye' teslim edildiÄŸi yönünde açıklamalar yapmıştı.
 
Washington Post'a konuÅŸan üst düzey Türk yetkili ise soruÅŸturmayı yürüten ekiplerin 'yerli iÅŸbirlikçi' açıklamasını gerçekçi bulmadıklarını aktardı.

'SUUDİ BAŞSAVCI İŞBİRLİĞİ İZNİ VERMEDİ'

Gazetenin haberinde Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Macib'in İstanbul temaslarında perde arkasında neler yaşandığına dair de bilgiler yer alıyor.

Gazeteye konuÅŸan ikinci bir Türk yetkili, el-Macib'in üç günlük Ä°stanbul temasları boyunca Kaşıkçı'nın cesedine ne olduÄŸuna dair hiçbir detay vermediÄŸini aktardı.

Yetkili, "El-Macib'in önceliÄŸi Türkiye'nin elinde hangi delillerin olduÄŸunu tespit etmekti… SoruÅŸturmada samimi bir iÅŸbirliÄŸi içerisinde olacakları izlenimini edinmedik" dedi.

NE OLMUÅžTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, niÅŸanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için gerekli belgeleri almak üzere 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na girmiÅŸ ve kendisinden haftalarca haber alınamaması üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturmada öldürüldüÄŸü ortaya çıkmıştı.

Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın baÅŸkonsoloslukta iÅŸkence gördüÄŸüne ve öldürüldüÄŸüne dair ses ve görüntü kayıtları olduÄŸunu söylüyordu.

Ancak var olduğu iddia edilen kayıtlara dair kanıt paylaşılmadı.

Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın kaybolduÄŸu haberinin ortaya çıkmasıyla önce 'öldürülmediÄŸini' öne sürdü, daha sonra da 'sorgu sırasında çıkan kavgada öldürüldüÄŸünü' söyledi.

Suudi BaÅŸsavcılığı ise daha sonra Kaşıkçı'nın önceden planlanmış bir biçimde öldürüldüÄŸüne iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Olayla ilgili soruÅŸturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.