Sosyal Medya

Güncel

İtaat farzdır diyen rektör: Kılıçdaroğlu olsa onun için de söylerim

"Erdoğan'a itaat etmek farzdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın, tepki çeken sözlerini savundu. Taşaltın "Kılıçdaroğlu baştayken harp başlasa onu da tenkit etmem ki. Kim idaredeyse yetki ondadır diyeceğiz" dedi.



Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TaÅŸaltın'ın bir televizyon kanalında katıldığı bir programda kullandığı "Ä°slami olarak cumhurbaÅŸkanına itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" ifadeleri büyük yankı uyandırdı. AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Naci Bostancı da, çok sayıda kiÅŸinin tepki gösterdiÄŸi sözlere yönelik Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Harran Üniversitesi rektörünün CumhurbaÅŸkanımızla ilgili sözlerinin a. Cumhuriyetimizle b. Ä°slamla c. CumhurbaÅŸkanımızın siyasal anlayışıyla, Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" yorumunu yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Tasvip etmiyoruz. Onaylamıyoruz" diyerek rektöre tepki gösterdi. 
 
RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Ramazan Taşaltın, yankı uyandıran ifadeleri neden kullandığını anlattı.
 
'FARZ DEMEK GEREKLÄ° DEMEK'
 
"FETÖ olayından bahsederken ErdoÄŸan'ın desteklenmesi gerekir FETÖ'nün deÄŸil dedim. Ä°slami bilgisi olan birisi cumhurbaÅŸkanının desteklenmesinin gerektiÄŸini düÅŸünür" diyerek sözlerine baÅŸlayan TaÅŸaltın, "Türkiye'de her türlü din var. Herkes kendine göre düÅŸünür o bizi ilgilendirmez ama birisi ben Ä°slam adına düÅŸünüyorum derse ErdoÄŸan'ın desteklenmesi farzdır dedim. Farz demek gerekli demek. FETÖ'yle CumhurbaÅŸkanı'nın ikisinden biri desteklenecekse CumhurbaÅŸkanı desteklenmeli dedim" ifadelerini de kullandı.
 
'DERSTE ÖÄžRENCÄ°NÄ°N HOCAYA Ä°TAATÄ° GÄ°BÄ°…'
 
Ä°slam adına FETÖ'nün mü yoksa CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın mı desteklenmesi gerektiÄŸi sorusuna yanıt vermeye çalışırken gündem olan sözleri söylediÄŸini anlatan Prof. TaÅŸaltın, "Kelimeler bizde yerine oturmadığı için sorun oluyor. Derste öÄŸrencinin hocaya itaat etmesi gibi. Maçta kaptana herkesin itaati gibi dedim. Kelimelere yanlış manalar veriliyor. Dünyada da böyledir. Bir ÅŸirkette müdüre itaat edilir. Ben konuÅŸmamda belli ÅŸeylere itiraz etmeliyiz de diyorum" dedi. 
 
'KONUÅžMAMIN TAMAMI DÄ°NLENMEDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'
 
KonuÅŸmasının tamamının dinlenmediÄŸini ve algı operasyonu yapıldığını savunan Prof. TaÅŸaltın, "Tümü izlenip ana fikir nedir, ne demek istemiÅŸ bir çıkarsınlar. Bakalım kaç kiÅŸi bu manayı çıkartacak. Burada kasıt var, algı yönetimi var. Bu kadar kiÅŸi tweet atacağına keÅŸke üniversitelerin problemleriyle ilgilense. Akademik dünyada bir sürü problemimiz var. Kimse bu konulara eÄŸilmiyor." diye konuÅŸtu.
 
'TÜRKÄ°YE SALDIRI ALTINDA'
 
Türkiye'nin saldırı altında olduÄŸunu ve ErdoÄŸan'a itaat edilmesi gerektiÄŸine iliÅŸkin sözleri Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle kullandığını söyleyen TaÅŸaltın, "Saldırı anında birleÅŸmeye mecburuz. EÄŸer doÄŸru ÅŸeyler yaptıysa KılıçdaroÄŸlu'nu da desteklerdim. KılıçdaroÄŸlu baÅŸtayken harp baÅŸlasa onu tenkit etmem ki. Kim idaredeyse yetki ondadır diyeceÄŸiz. Ä°syan mı edeceÄŸiz?" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.