Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye ayağa kalkarsa, bütün İslam ülkeleri ayağa kalkar'

İDDEF davetlisi olarak Türkiye ziyaretinde bulunan Nijerya gönüllüsü Dr. Umar ülkesi için yapılan yardım çalışmalarına teşekkür ederek, “Biz Nijerya Müslümanları olarak Türkiye ayağa kalkarsa, bütün İslam ülkelerinin ayağa kalkacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.



Ä°nsana DeÄŸer Veren Dernekler Federasyonu'nun (Ä°DDEF) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Ä°DDEF Nijerya gönüllüsü Dr. Musa Umar, Nijerya nüfusunun yüzde 60’ının Müslüman olduÄŸunu ve özellikle eÄŸitim çalışmalarına büyük ihtiyaç duyulduÄŸunu belirterek, Türkiye’nin ve Ä°DDEF’in yaptığı eÄŸitim ve yardım çalışmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Aynı zamanda yüksek lisans ve doktorasını Türkiye’de tamamlayan Dr. Musa Umar, Nijerya’daki terör sorununun eÄŸitimle çözüleceÄŸine de vurgu yaparak, Ä°DDEF’in medreselerinin önemini anlattı.
 
“ALLAH TÜRKÄ°YE’YÄ° MUHAFAZA ETSÄ°N”
Kurban ve Ramazan bayramı çalışmalarıyla birlikte su kuyularının açıldığını anlatarak, bu çalışmaların büyük faydasını olduÄŸunu ifade eden Dr. Umar, “Türkiye’ye ve Ä°DDEF’e çok teÅŸekkür ediyoruz. Allah, Türkiye’yi kötülüklerden ve ÅŸerlerden muhafaza etsin inÅŸallah. Biz Nijerya Müslümanları olarak Türkiye ayaÄŸa kalkarsa, bütün Ä°slam ülkeleri kalkar diye düÅŸünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR HRÄ°STÄ°YANLARIN OKULLARINA GÄ°DÄ°YOR
Ülkesi hakkında dikkati çeken bir bilgiyi de paylaÅŸan Dr. Umar, Nijerya’da Hristiyanların misyonerlik faaliyetlerini ilkokullardan baÅŸlattığını hatırlattı.
 
Dr. Umar, şunları dile getirdi:
 
"Nijerya'da Müslümanların yoÄŸun olduÄŸu yerlerde misyonerlik faaliyetleri ilkokullardan baÅŸlıyor. Okullar normal modern eÄŸitim verecek gibi açılıyor ama arka planda misyonerlik faaliyetleri yürütülüyor. Hristiyanlar, özellikle Müslüman nüfusun olduÄŸu bölgelerde okul açıyor. Nijerya’da eÄŸitim sistemi devlet, özel ve Müslümanlar tarafından sürdürülen medreseler aracılığıyla veriliyor. Devlette istenen kalite olmayınca insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor. Özel okullardan yüzde 80’i Hristiyanların elinde. Özellikle Müslümanların olduÄŸu yerlerde okul açmaya çalışıyorlar. EÄŸitimleri ücretsiz veya ucuz yapıyorlar. Müslümanlar çocuklarını oraya göndermek zorunda kalıyor. O küçük çocuklar ya kötü ahlakla yetiÅŸiyor ya da HristiyanlaÅŸtırılıyor."
 
“‘Ä°SA SÄ°ZÄ° SEVÄ°YOR, MUHAMMED SÄ°ZÄ° SEVMÄ°YOR’”
Dr. Umar, Hristiyanların açtıkları okullardan birinde yaÅŸanan olayı ÅŸu sözlerle anlattı:
 
"Hristiyanlar okullarını din okulu olarak açmıyor. Normal okul olarak açıyorlar ama arka planda misyonerlik faaliyetleri gerçekleÅŸtiriyorlar. Bir baba aÄŸlayarak anlattı. Çocuk diyor ki; 'ÖÄŸretmenimiz bize böyle öÄŸretiyor. 'Çocuklar önce gözünüzü kapatın' diyor. Gözünü kapatan öÄŸrencilerin eline vuruyor ya da kötü bir ÅŸey yapıyor. 'Size bunu yapan kiÅŸi sizi seviyor mu?' diye soruyor ve 'hayır sevmiyor' diyor. 'Bunu kim yaptı' diyor ve ardından bunu yapanın Peygamber Muhammed olduÄŸunu söylüyor. ÖÄŸretmen, öÄŸrencilerin yeniden gözlerini kapattırıyor. Bu kez küçük hediye ve ÅŸeker veriyor. Bunu verenin Peygamber Ä°sa olduÄŸunu söylüyor. 'Ä°sa sizi seviyor, Muhammed sizi sevmiyor' diyor. Böyle misyonerlik çalışması yapıyorlar." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.