Sosyal Medya

Güncel

Karamollaoğlu'ndan Melih Gökçek sorusuna dikkat çeken yanıt!

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “MHP'nin Ankara adaylığı için Melih Gökçek ismi geçiyor. Bunları nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusuna ''Tayyip Bey yola çıktığı, beraber ıslandığı arkadaşlarının içinde kendisine hafiften de olsa tavır koyan kimseyi yanında bulundurmak istemiyor'' şeklinde cevap verdi.



SP Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. SAADET Partisi (SP) Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, ''Bakanlıklar önceki gibi çok büyük önem taşımıyor. Çünkü her ÅŸey Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın iki dudağının arasında. 'Sen git baÅŸkası gelsin' denildiÄŸi zaman gidiliyor, kimi isterse o geliyor. Kimsenin de 'sen bunu yapamazsın, olmaz, neden böyle yapıyorsun?' diye sorma hakkı yok. Çünkü tek yetkili o'' dedi.

GÖKÇEK’Ä°N ADAYLIÄžI

Bir gazetecinin “MHP'nin Ankara adaylığı için Melih Gökçek, Ä°stanbul adaylığı için de Bedrettin Dalan'ın ismi geçiyor. Bunları nasıl deÄŸerlendirirsiniz?'' sorusuna KaramollaoÄŸlu, ''Ben ÅŸahsi polemiklere girmeyi doÄŸru bulmuyorum. Melih Bey bizim arkadaşımız. Bizim saflarımızda da belediye baÅŸkanlığı yaptı. Rahmetli Özal zamanında Keçiören Belediye BaÅŸkanlığı yaptı. Ancak bir gerçek var ki; Tayyip Bey yola çıktığı, beraber ıslandığı arkadaÅŸlarının içinde kendisine hafiften de olsa tavır koyan kimseyi yanında bulundurmak istemiyor'' ÅŸeklinde cevap verdi.

KaramollaoÄŸlu, yeni Havaalanı ile birlikte Türkiye'nin özellikle uluslararası bir kavÅŸak haline geldiÄŸini ve bundan dolayı iktidarı tebrik ettiklerini belirtti.

'DIÅž BORCUMUZ TAHMÄ°NLERÄ°MÄ°ZÄ°N ÇOK ÜZERÄ°NDE'

Türkiye’nin dış borcunun tahminlerin üzerinde olduÄŸunu belirten KaramollaoÄŸlu, “Biz, yatırım dediÄŸimiz zaman paranın topraÄŸa gömülmesine ÅŸahit oluyoruz. Köprüler, tüneller, yollar yapılıyor, havaalanları inÅŸa ediliyor. Ama para topraÄŸa gömülüyor, betona gömülüyor. Ama biz üretim dediÄŸimiz zaman herkes sus pus. Bu havaalanın inÅŸasıyla ciddi miktarda bir döviz geliÅŸinin olduÄŸu ifade ediliyor. Memnuniyet duyarız, çünkü çok ciddi bir döviz açığımız var. Dış borcumuz tahminlerimizin çok üzerinde. Aslında bunların üstesinden gelebilmemiz için bizim üretime dönük yatırımlara ihtiyacımız var'' dedi.

'CUMHURBAÅžKANININ KARARLARINA Ä°TÄ°RAZI HARAM SAYAN FETVALAR ÇIKIYOR'

Bakanlıkların önceki gibi çok büyük önem taşımadığını söyleyen KaramollaoÄŸlu, “Çünkü her ÅŸey Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın 2 dudağının arasında. ‘Sen git baÅŸkası gelsin' denildiÄŸi zaman gidiliyor, kimi isterse o geliyor. Kimsenin de ‘sen bunu yapamazsın, olmaz, neden böyle yapıyorsun?' diye sorma hakkı yok. Çünkü tek yetkili o. Åžimdi bazı rektörler de fetva vermiÅŸler. Artık cumhurbaÅŸkanının verdiÄŸi kararlara itiraz etmeyi haram sayan fetvalar da çıkıyor. Rektörler bu kafadaysa, Türkiye'nin ayaÄŸa kalkması herhalde pek o kadar mümkün olmaz kanaatindeyiz'' diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.