Sosyal Medya

Güncel

Süleyman Soylu ve Ali Babacan başkanlığı istemedi

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimle ilgili kulis bilgisini aktardı. Sarıkaya, AK Parti'nin Ankara adayı olabileceği iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakınlarına "Ne belediye ne başkan adaylığı? Boş ver onu, işimize bakalım" dediğini iddia etti.



Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimle ilgili olarak bir kulis bilgisi aktardı. Sarıkaya, AK Parti'nin Ankara adayı olabileceÄŸi iddia edilen Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakınlarına "Ne belediye ne baÅŸkan adaylığı? BoÅŸ ver onu, iÅŸimize bakalım" dediÄŸini iddia etti. Sarıkaya, "Siyaset sandık boyu ölçüyor" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde ÅŸunları kaydetti:
 
"Ankara adayı konusunda AK Parti'de de karara henüz varılmamakla birlikte en güçlü görünen 4 aday var... Mevcut BaÅŸkan Mustafa Tuna ile devam etmek veya Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Bakan Emrullah Ä°ÅŸler'den birini göstermek. Özhaseki, dün kulisteki sohbetimizde "Seçmenin %60 parti, %30 aday bazlı oy verdiÄŸini" söyledi.
 
AK Parti'nin konuyla ilgili etkin bir baÅŸka ismi de aynı yaklaşımı gösterdi, "Ankara seçmeninin %30'u yerli isim istiyor; ama partinin önerdiÄŸine de sonunda oy veriyor" dedi. Bakan Soylu'nun Belediye BaÅŸkan adaylığı konusuna sıcak bakmadığı, soran yakınlarına da, "Ne belediye ne baÅŸkan adaylığı? BoÅŸ ver onu, iÅŸimize bakalım" dediÄŸine dikkat çekiliyor. Ali Babacan'ın da siyaset düÅŸünmediÄŸine vurgu yapılıyor. Tuna yapılmayacak ise geriye Özhaseki ve Ä°ÅŸler kalıyor..."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.