Sosyal Medya

Güncel

Karadavi'nin kızının tutukluluk süresi uzatıldı

Mısır'da Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin kızı Ula el-Karadavi (55) ve muhalif Vasat Partisi yöneticilerinden olan eşi Husam Halef'in (58) de aralarında bulunduğu 17 kişinin tutukluluk süresi 45 gün daha uzatıldı.



Mısır resmi haber ajansının haberinde, Kahire Ceza Mahkemesi'ninUla el-Karadavi ve eÅŸinin yanı sıra 15 kiÅŸinin tutukluluk süresini 45 gün daha uzattığı belirtildi. 

Haberde, sanıklara, ülkede terör örgütü ilan edilen "Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'na (Ä°hvan) üye olma" ve ona dış ülkelerden finans saÄŸlama suçlamalarının yöneltildiÄŸi aktarıldı. 

Karadavi ve eÅŸi Halef'in savunma heyetinden 5 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, Giza Ceza Mahkemesi'nin Karadavi'nin tutukluluk süresini 45 gün uzattığı, 12'nci kez uzatılan sürenin 180 günü aÅŸtığı ifade edilmiÅŸti.

'Ula el-Karadavi ve eşine tecrit uygulanıyor'

Açıklamada, Ula el-Karadavi ve eÅŸinin ısı yalıtımsız, güneÅŸ ışınlarının girmediÄŸi beton odalarda tecrit edildiÄŸi ve ikilinin saÄŸlık durumuna iliÅŸkin yetkililerden bilgi alınamadığı vurgulanmıştı. Karadavi, 27 Haziran'da açlık grevine baÅŸladı

27 Haziran'da tutulduÄŸu Kanatır Kadın Hapishanesi’nden alınan ve Giza Ceza Mahkemesi’ne götürülen ve tutukluluk süresi 45 gün daha uzatılan Karadavi, açlık grevine baÅŸlamıştı.  Karadavi ve eÅŸi Halef, 30 Haziran 2017’de gözaltına alınmış, Karadavi, 300 gün boyunca hücrede tutulmuÅŸ ve ailesi ile görüÅŸmesine izin verilmemiÅŸti.

Mısır yönetimi, 17 AÄŸustos 2017'de ise Ä°hvan mensubu oldukları gerekçesiyle aralarında Ula el-Karadavi'nin de bulunduÄŸu Yusuf el-Karadavi'nin 6 çocuÄŸunun mal varlığına el koymuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.