Sosyal Medya

Güncel

MHP'li isimden CHP'ye sert sözler!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'li isimlerin partisi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi. Akçay, "CHP, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak iki devlet, iki millet çıkarmak isteyen bölücülerle kol kola Atatürk'ü reddi miras etmekte, onlara partnerlik yapmaktadır ve bu ittifak gerçeği gizlenmeye çalışılmaktadır." dedi.



MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay"Siyaset ülkeye ve topluma hizmet için yapılır ancak CHP, siyaseti hala bir çıkar iliÅŸkisi, bezirgan pazarlığı olarak gördüÄŸünden MHP'nin ilkeli duruÅŸunu bir türlü kafası almıyor."dedi.

Akçay, CHP sözcülerinin, MHP'nin tutum ve politikalarına yönelik eleÅŸtirilerine iliÅŸkin yaptığı açıklamada, CHP'nin Atatürk'ün partisi olma özelliÄŸini kaybettiÄŸini öne sürdü.

Atatürk'e göre önceliÄŸin, herkesi bütünüyle kuÅŸatan ve anayasal olarak da herkesin hüviyeti olan Türklük olduÄŸuna dikkati çeken Akçay, cumhuriyetin bu ÅŸiar üzerine kurulduÄŸunu belirtti.

CHP'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyen bölücülerle kol kola siyaset yapmakla suçlayan Akçay, "CHP, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak iki devlet, iki millet çıkarmak isteyen bölücülerle kol kola Atatürk'ü reddi miras etmekte, onlara partnerlik yapmaktadır ve bu ittifak gerçeÄŸi gizlenmeye çalışılmaktadır." ifadesini kullandı.

"MHP'den alacakları dersler çoktur"

MHP'nin, Cumhur Ä°ttifakı'ndaki varlığının, kamu personeli kadrolarına baÄŸlandığını belirten Akçay, ÅŸunları kaydetti:

"DerviÅŸin fikri neyse zikri de odur. CHP zihniyetine göre bir birliktelik varsa orada pazarlık vardır. O halde CHP-HDP ve Ä°P birlikteliÄŸi hangi siyasi pazarlık, hangi koltuk dağılımlarıyla yapılmıştır? Biz, milletimizin bize verdiÄŸi görev ve yetkinin bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin önünü açacak, ülkemizi darboÄŸazdan kurtaracak çalışmalarda öncü oluyoruz, sorumluluk alıyoruz. Koltuk için pazarlık yaptığımızı iddia edenlerin, 32 gün istikÅŸafi görüÅŸme adı altında iktidar pazarlığı yapanların, MHP'den alacağı dersler çoktur."

Akçay, CHP sözcülerinin "MHP, Atatürk düÅŸmanlığı sö

ylemleri olan bir partiye can simidi, koltuk deÄŸneÄŸi oldu." söylemlerinin doÄŸru olmadığını, bu sözleri sarf eden kiÅŸinin, "HDP ile gönül ittifakımız var." sözünün sahibi olduÄŸunu vurguladı.

"Atatürkçülük dersi vermesi ikiyüzlülük ve hadsizliktir"

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın "En büyük projem." dediÄŸi HDP'nin ise Kandil'in emir ve direktifleriyle hareket ettiÄŸini savunan Akçay, ÅŸöyle devam etti:

"Atatürk düÅŸmanlığını, cumhuriyet düÅŸmanlığını ÅŸiar edinmiÅŸ, politikası haline getirmiÅŸ bölücülerle gönül ittifakı yapanların bize Atatürkçülük dersi vermesi ikiyüzlülük ve hadsizliktir. CHP hala blok siyasetin peÅŸinde. Referandum ve 24 Haziran seçimlerindeki baÅŸarısızlıklarına raÄŸmen CHP, HDP ve Ä°P birlikteliÄŸini korumak istiyor. Üstelik bu birlikteliÄŸe MHP'yi de ekleme gayretindeler ancak bizi bu karanlık ÅŸer ittifakına çekemeyecekler. Milletimizin çıkar ve beklentileri, ülkemizin huzur ve güvenliÄŸi, devletimizin bekası dışında bir siyaset referansımız olmadı. Bu nedenle CHP bize istikamet tayin etmeye kalkmasın. Siyaset ülkeye ve topluma hizmet için yapılır ancak CHP, siyaseti hala bir çıkar iliÅŸkisi, bezirgan pazarlığı olarak gördüÄŸünden MHP'nin ilkeli duruÅŸunu bir türlü kafası almıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.