Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bunlara salon Cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, yeni İstanbul Havalimanı'nda yapılan 29 Ekim Resepsiyonu tartışmalarıyla ilgili olarak, 'Resepsiyonu da yeni havalimanında gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu. Neymiş, sadece Ankara'da kutlanırmış, bu nasıl anlayıştır' dedi. CHP için, 'Biz bunlara salon Cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz' ifadelerini kullanan Erdoğan, Tunceli'de donarak şehit olan askerlerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Andımız kararı ile yargıda ortaya çıkan ve hiç de masum bulmadığımız durumu konunun muhataplarına ilettik.
 
Yakında 31 Mart yerel seçimi ile ilgili adımlarımızı atmaya baÅŸlıyoruz.
 
Dün 2 tarihi anı birlikte yaÅŸadık. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü Cumhuriyetimize yakışan bir eserin açılışı ile gerçek manada yaÅŸadığımıza inanıyorum. Ä°stanbul'da tarihi bir törene katıldık. Dün dünyanın en büyüklerinden biri olan Ä°stanbul Havalimanımızı resmen hizmete açtık. Biz, Cumhuriyetimizi lafla deÄŸil, icraatla kutluyoruz. Öyle bir kutlama ki günübirlik deÄŸil, bundan sonra yıllarca bu kutlama zaten devam edilecek. Her uçuÅŸta her iniÅŸte burası 29 Ekim 95. yıl dönümünde açılmıştı denilecek.
 
RESEPSÄ°YON TARTIÅžMASI
 
Resepsiyonu da yeni havalimanında gerçekleÅŸtirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu. NeymiÅŸ, sadece Ankara'da kutlanırmış, bu nasıl anlayıştır. Sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay.
 
"BÄ°Z BUNLARA GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ DÄ°YORUZ"
 
Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan bir kesim var. Bu kesimin milletimize, kendilerine en küçük hizmetlerinin geçtiÄŸi baki deÄŸildir. Biz bunlara salon Cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalar Türkiye baÅŸka bir yerde olurdu. Resepsiyonu havalimanında veriyor olmamızı eleÅŸtirdiÄŸini görüyoruz. Vah zavallı. Sen yap da nerede yaparsan yap.
 
 
ANDIMIZ TARTIÅžMASI
 
Andımız üzerinden bizim ülkemize mensubiyetimizi sorgulamaya cüret ediyorlar. Salon Cumhuriyetçileri ile bizim eser Cumhuriyeti, hizmet Cumhuriyeti bunlara çok yabancı geliyor. Ant tartışmasını köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını zannediyorlar. Son günlerde kara önlükler giyip sokaklara dökülen koca koca adamlar görüyorum. Ant metnini okuyacağım derken çocukların önünde rezil duruma düÅŸenlere ÅŸahit olduk. Bizim CumhuriyetçiliÄŸimizin ölçüsü bu millete yaptığımız hizmet, kazandırdığımız eserlerdir. Bizim TürklüÄŸümüzün öncüsü tek parti devrinden kalma bir metin deÄŸil, milletimizin gönlündeki yeridir. Bizim tek andımız Ä°stiklal Marşımızdır. Bundan tavizimiz yok.
 
SINIR ÖTESÄ° OPERASYONLAR
 
Fırat'ın doÄŸusundaki terör koridorunu çökerteceÄŸiz. Planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Tepelerine binmeye devam edeceÄŸiz. Her zaman söylediÄŸim gibi: Bir gece ansızın gelebilir.
 
DONARAK ÅžEHÄ°T OLAN ASKERLER
 
Donarak ÅŸehit olan askerlerimizle ilgili tüm detaylarımı Ä°ç iÅŸleri Bakanı bugün anlattı. Bay Kemal buralardan rant elde etmeye çalıştı. Benim dedem Sarıkamış'ta tüfeÄŸine sarılarak donarak ÅŸehit oldu. Åžehadetin içinde kurÅŸun da var, donmak da var. Elbise falan bunları bize anlatma. Askerlerimizin tün teçhizatının hepsi dünyadaki orduların malzemelerinden daha moderndir. Biraz dürüst ol ya. Bu ÅŸehitlerimizin aileleri ne düÅŸünüyor, sen ne düÅŸünüyorsun. Sen zaten bittin bittin gidiyorsun ya. Ama dürüst ol. Hiç olmazsa ÅŸehitlerimizin üzerinden rant elde etmeye kalkma. Senin karakterini biz biliyoruz. Bu millet de her geçen gün seni daha iyi tanıyor. 31 Mart inÅŸallah bu yürüyüÅŸün sonu olacak. CHP de millet de senden kurtulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.