Sosyal Medya

Dünya

CNN: Trump, Muhammed bin Selman ile yakın durmayı sürdürmenin siyasi bedelini ödeyebilir

CNN'in Uluslararası Diplomasi Editörü Robertson, Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili son durumu ele aldığı makalesinde, ABD'nin Suudi Arabistan ile pozisyonunu değerlendirdi. Türkiye'nin elindeki bilgileri geçen hafta ülkeyi ziyaret eden ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel ile paylaşmış olabileceğini belirten Robertson, şu ifadeleri kullandı:



"EÄŸer bu iddialar doÄŸruysa Trump, Muhammed bin Selman ile yakın durmayı sürdürmenin siyasi bedelini ödeyebilir''.
 
'TRUMP'IN DÄ°KKATÄ° DAÄžILDI'
 
Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili düÄŸümleri çözebilecek tek kiÅŸinin, ABD BaÅŸkanı Donald Trump olduÄŸunu savunan Robertson, onun da dikkatinin ülkenin iç meselelerine çevrildiÄŸini belirtti.
 
Robertson, makalesinde, "Cemal Kaşıkçı'nın cinayeti üzerinde tartışmalar yapıldı. Silahlar çekildi, siperler alındı ve bu konuyu çözüme kavuÅŸturabilme ihtimali olan tek adamın (BaÅŸkan Trump) dikkati de dağıtıldı" ifadesini kullandı.
 
Deneyimli editör Robertson, Trump'ın gündeminde yaklaÅŸan ara seçimlerin yanı sıra ülke içindeki nefret suçları ve demokratlara gönderilen ÅŸüpheli paketlerin olduÄŸuna iÅŸaret etti.
 
Robertson, makalesinde hafta sonu DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile kısaca bir sohbet ettiÄŸini belirterek, ÇavuÅŸoÄŸlu'nun Türkiye'nin elindeki delilleri adım adım ele aldığını söylediÄŸini aktardı.
 
'AVANTAJ ERDOÄžAN'DA'
 
Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil El Cübeyr'in Kaşıkçı hakkındaki açıklamaları yaparken bir taraftan da iÅŸlerin Suudi Arabistan için iÅŸlerin nasıl kötüye gittiÄŸini bilen en iyi kiÅŸi olduÄŸunu belirten Robertson, "Cübeyr arayı kapatmaya çalışıyor ve açıkça hüsrana uÄŸradığı görülüyor. Avantaj ErdoÄŸan'da" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Trump'ın ara seçimlerden önce Prens Muhammed bin Selman konusunda bir karara varmayacak gibi göründüÄŸüne dikkati çeken Robertson, Türkiye'nin daha fazla delili "Trump yönetiminin yüzüne çarpmak zorunda kalabileceÄŸi" yorumunu yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.